Αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ: Το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο με ειδοποιήσεις πτήσεων στη νοηματική

16-04-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σε νέα έκδοση της υπηρεσίας διαδραστικής συνομιλίας μέσω WhatsApp και Twitter προχώρησε η Riyadh Airports Company, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί το Διεθνές Αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Πρόκειται για μία καινοτομία η οποία περικλείει  τεχνολογία υψηλότατου επιπέδου, ενισχυόμενη με την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης.

Η πιο πρόσφατη έκδοση περιλαμβάνει νέες δυνατότητες για την παροχή μιας μοναδικής εμπειρίας, όπως η αντικατάσταση μεγάλων μηνυμάτων και λιστών με ένα σύνολο επιλογών και μενού, που επιτρέπουν στον χρήστη με ένα κλικ να επιλέξει την υπηρεσία που επιθυμεί, ώστε να την λάβει γρήγορα και χωρίς κόπο.

Ένα ακόμη μεγάλο ορόσημο είναι η παροχή ειδοποιήσεων για τις πτήσεις στη νοηματική γλώσσα, καθώς και η παροχή πληροφοριών για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου, καθιστώντας το King Khalid το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μηχανικός Mohammed bin Abdullah Al-Maghlouth, Διευθύνων Σύμβουλος της Riyadh Airports, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι στόχος της διαδραστικής υπηρεσίας, είναι η βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών, καθώς και παροχή μιας απαράμιλλης ταξιδιωτικής εμπειρίας για άτομα με αναπηρία.

Οι ταξιδιώτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα μπορούν εύκολα να ενημερώνονται για τις πτήσεις, τις τιμές των εκάστοτε υπηρεσιών και άλλες πληροφορίες χρησιμοποιώντας τη νέα λειτουργία, η οποία είναι διαθέσιμη για χρήστες IOS και Android. Η υπηρεσία αυτή θα συμβάλει επίσης στη διαφοροποίηση των κοινωνικών δικτύων και στην επίτευξη μεγαλύτερης ικανοποίησης των επιβατών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα, η Riyadh Airports αποκάλυψε αρκετές πρωτοβουλίες ως μέρος του στρατηγικού σχεδίου ψηφιακού μετασχηματισμού της, συμπεριλαμβανομένης της προηγμένης ψηφιακής πλατφόρμας "OFOQ" για τη διαχείριση των λειτουργιών στο King Khalid.

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω αεροδρόμιο λειτουργούν περισσότερες από 51 διεθνείς και εθνικές αεροπορικές εταιρείες, με δρομολόγια σε περισσότερους από 105 προορισμούς, απογειώνονται ετησίως 217.000 πτήσεις και εξυπηρετούνται πάνω από 28,5 εκατομμύρια επιβάτες.

 

διαβάστε ακόμα

Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων