Φόρος 24 ευρώ στις πτήσεις των Ολλανδών στο εξωτερικό

30-03-22 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Βαθύτερα θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι Ολλανδοί ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πτήση καθώς η Ολλανδική κυβέρνηση επιδιώκει να τριπλασιάσει τον φόρο πτήσεων που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται από πέρυσι.

Ο φόρος εφαρμόζεται αποκλειστικά στους επιβάτες που αναχωρούν από την Ολλανδία και όχι στις πτήσεις εσωτερικού, ενώ εξαιρούνται και τα παιδιά έως 2 ετών.

Μέχρι στιγμής, οι Ολλανδοί καταβάλλουν 8 ευρώ επιπλέον ως φόρο ανά αεροπορικό εισιτήριο, και το «καπέλο» αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε 24 ευρώ τον επόμενο χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση επιδιώκει να καταστήσει τις πτήσεις σχετικά λιγότερο ελκυστικές για τους ταξιδιώτες, όπως διαφαίνεται στα έγγραφα του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι τα έσοδα από το φόρο πτήσεων, τα οποία μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 200 εκατ. ευρώ ετησίως, να αυξηθούν στα 600 εκατ. ευρώ το 2023.

Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι οι συνέπειες της αύξησης του φόρου θα είναι σχετικά περιορισμένες βραχυπρόθεσμα καθώς και ότι ορισμένοι ταξιδιώτες θα αποφύγουν τις πτήσεις, άλλοι θα επιλέξουν εναλλακτική μορφή μεταφοράς ή θα στραφούν σε αεροδρόμια του εξωτερικού.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων