Lufthansa Technik Explorer: Το ιπτάμενο ξενοδοχείο 5 αστέρων για VIP εμπειρίες

07-12-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Explorer ονομάζεται το νέο, υπερπολυτελές αεροσκάφος της Lufthansa Technik το οποίο ήδη «έκλεψε» την παράσταση στο φετινό Airshow του Ντουμπάι, ενώ αναμένεται να «κλέψει» και τις καρδιές των VIP ταξιδιωτών που θέλουν να εξερευνήσουν τους αιθέρες με στυλ.

Το αεροσκάφος διαθέτει μεταξύ άλλων υπνοδωμάτια που προσομοιάζουν σουίτες ξενοδοχείου 5 αστέρων, εσωτερικό σχεδιασμό εικονικής πραγματικότητας, αναδιπλούμενη πλατφόρμα προβολής και νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Η γερμανική εταιρεία ανέφερε ότι το αεροσκάφος είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο με τον οποίο τα σούπερ γιοτ εκπληρώνουν τις βασικές επιθυμίες των ιδιοκτητών τους: Να τους μεταφέρουν σχεδόν οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή, να μπορούν να διανυκτερεύσουν με άνεση και πολυτέλεια αλλά και να έχουν πολλές επιλογές διασκέδασης κατά την διαδρομή.

Σχεδιασμένο για μόλις 12 επιβάτες, με αρχική χωρητικότητα περίπου 250 ατόμων, το A330 έχει γίνει καμβάς για το Explorer επειδή, ως κλασικό αεροσκάφος ευρείας ατράκτου, προσφέρει επαρκή χώρο και εμβέλεια για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Σε ειδικές συνθήκες, το Explorer μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να φιλοξενήσει και μεγαλύτερα γκρουπ ταξιδιωτών, έως 47 ατόμων.

Σχετικά, οι επικεφαλής του project σχολίασαν ότι, το αεροσκάφος σχεδιάστηκε για την ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα-στόχο VIP εξερευνητών του κόσμου. Σε αντίθεση όμως με ένα γιοτ, το αεροσκάφος Explorer  επιτρέπει στους επιβάτες να ταξιδέψουν στην άλλη άκρη του πλανήτη μέσα σε λίγες ώρες και να δημιουργήσουν εκεί το δικό τους ορμητήριο, ως βάση για περαιτέρω δραστηριότητες, κάτι που τους ανοίγει εντελώς νέες δυνατότητες. Μέσω της συνεργασίας με την Diehl Aerospace, ένα από τα πιο εκθαμβωτικά χαρακτηριστικά του Explorer θα είναι το καινοτόμο, μεγάλης κλίμακας ολοκληρωμένο σύστημα προβολής εικονικού περιεχομένου που εκτείνεται από τη ζώνη παραθύρου σε σχεδόν ολόκληρη την οροφή της καμπίνας, στον πολυλειτουργικό χώρο του σαλονιού. Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε ότι, παρόλο που έχουν παρατηρηθεί συχνά παρόμοια χαρακτηριστικά σε μελέτες σχεδιασμού, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κατάλληλη τεχνολογία για την εφαρμογή τους, με τρόπο που να είναι αισθητικά πειστικός και πιστοποιημένος.

Ο Michael Bork, αρχιτέκτονας στις υπηρεσίες VIP και ειδικών αποστολών αεροσκαφών στη Lufthansa Technik, επεσήμανε ότι οι επιβάτες θα μπορούν να  ζωντανεύουν εικονικούς κόσμους, αλλάζοντας τη συνολική εμφάνιση της καμπίνας με ένα μόνο άγγιγμα. Από εικονικούς ουρανούς ημέρας και νύχτας έως κινούμενους υποβρύχιους κόσμους, αρχιτεκτονικές φόρμες, ακόμη και μια ιπτάμενη ντισκοτέκ, όλα είναι δυνατά. Μια άλλη συναρπαστική καινοτομία είναι η αναδιπλούμενη βεράντα του Explorer, η οποία όταν το αεροσκάφος βρίσκεται σταθμευμένο, εκτείνεται προς τα έξω και σχηματίζει μια ευρύχωρη πλατφόρμα θέασης, περίπου 4 μέτρα από το έδαφος. Εκτός από τα υπνοδωμάτια, τα γραφεία, την τραπεζαρία, τους χώρους πάρτι και συνεδρίων, υπάρχει επίσης μια πολυλειτουργική αίθουσα στο πίσω μέρος του αεροσκάφους που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως γυμναστήριο ή νοσοκομείο. Τέλος, στο αεροσκάφος θα υπάρχει και χώρος για την αποθήκευση οχημάτων, όπως ποδήλατα,  τζετ σκι και σκούτερ.

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες