Virgin Atlantic: 600% αύξηση στις κρατήσεις προς ΗΠΑ με το άνοιγμα των συνόρων

06-11-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Εν όψει του ανοίγματος των συνόρων των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες της Ευρώπης, οι κρατήσεις των εισιτηρίων έχουν πάρει φωτιά.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι, αμέσως μετά την αρχική ανακοίνωση στις 20 Σεπτεμβρίου ότι τα σύνορα με τις ΗΠΑ θα ανοίξουν ξανά, η Virgin Atlantic ανέφερε αύξηση 600% στις κρατήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. ‘Εκτοτε, έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια αναψυχής στις ΗΠΑ, παρατηρείται μεταξύ των Βρετανών τουριστών.  Σύμφωνα με έρευνα της Virgin Atlantic, το 52% των Βρετανών τουριστών δηλώνουν ότι θέλουν να επισκεφτούν μέρη των ΗΠΑ στα οποία δεν έχουν ξαναπάει.  Τα σκήπτρα κρατάει η Νέα Υόρκη, με το 39% των Βρετανών να την τοποθετούν πρώτη στη λίστα των επιθυμιών τους, ενώ ένα ποσοστό 40%, θέλει να πάρει τη ρεβάνς από τον κορωνοϊό, εφόσον έχασε το προγραμματισμένο ταξίδι των περασμένων μηνών, λόγω των  ταξιδιωτικών απαγορεύσεων. Περαιτέρω, πάνω από 1 /4  (27%) αισθάνεται νοσταλγία και επιθυμεί να ξαναεπισκεφτεί τα αγαπημένα του μέρη στις ΗΠΑ, αφού τους τελευταίους 18 μήνες κρατήθηκε μακριά τους.

Στο ερωτηματολόγιο της έρευνας, η Νέα Υόρκη κέρδισε τη θέση του πιο περιζήτητου προορισμού. Η πόλη σημείωσε τις περισσότερες κρατήσεις από οποιαδήποτε άλλη πόλη των ΗΠΑ, με δημοφιλείς δραστηριότητες όπως το ένα χοτ ντογκ στην Times Square (16%),  επίσκεψη στο Empire State Building (25%), επίσκεψη στο Άγαλμα της Ελευθερίας (29%) και το Σέντραλ Παρκ (33%) να κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις της λίστας επιθυμιών των τουριστών.

Οι προορισμοί αναψυχής της Virgin Atlantic είχαν επίσης ισχυρές επιδόσεις, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι τουρίστες είναι έτοιμοι για το τόσο αναγκαίο διάλειμμα, με τις πτήσεις του Ορλάντο να αυξάνονται κατά 120% τη νύχτα της ανακοίνωσης του ανοίγματος των συνόρων και πάνω από το 1 /4  (26%) των ερωτηθέντων να θέλουν να επισκεφτούν τη Walt Disney World Resort και τα Universal Studios. 

Σύμφωνα με την Virgin, είναι η πρώτη φορά μέσα σε 37 χρόνια, από την πρώτη πτήση στη Νέα Υόρκη το 1984, που γίνεται μία τόσο μεγάλη ταξιδιωτική παύση. Τέλος, αυτή τη στιγμή η εταιρεία πετάει από το Χίθροου του Λονδίνου προς τη Νέα Υόρκη-JFK, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο, το Μαϊάμι, την Ατλάντα και τη Βοστώνη, ενώ επαναφέρει άμεσα τα δρομολόγια προς Ορλάντο και Λας Βέγκας, καθώς και τις υπηρεσίες της στο Ορλάντο και τη Νέα Υόρκη από το Μάντσεστερ.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων