Γερμανία: Στο 72% των επιπέδων προ πανδημίας οι χειμερινές συνδέσεις με την Ευρώπη

01-11-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

To 68% των πτήσεων από τα γερμανικά αεροδρόμια της περιόδου 2019/2020, προ πανδημίας, αποκαθίστανται αυτή τη χειμερινή περίοδο.

Ο ρυθμός αποκατάστασης των Γερμανικών πτήσεων που αφορούν προορισμούς εντός Ευρώπης είναι ακόμα μεγαλύτερος και ανέρχεται στο 72%. Ειδικότερα, όσον αφορά τις πτήσεις σε χώρες διακοπών όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τουρκία έχουν αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως.

Σύμφωνα στατιστικά στοιχεία από τη Γερμανική Ένωση Αεροπορίας, BDL, το δίκτυο προορισμών στο σύνολό του έχει σχεδόν αποκατασταθεί. Εκ των 185 Ευρωπαϊκών προορισμών που ανήκαν σε αυτό πριν την υγειονομική κρίση, οι 183 βρίσκονται στα προγράμματα πτήσεων των αεροπορικών εταιριών.

Όσον αφορά τους υπερατλαντικούς προορισμούς, αυτό το χειμώνα αποκαθίσταται το 71% των πτήσεων από το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου 2019/20, με 119 προορισμούς έναντι 140 προ κρίσης. Ωστόσο υπάρχουν κενά στις αερομεταφορές σε Ασιατικές χώρες όπως η Κίνα, η Ταϋλάνδη, η Ιαπωνία και η Ινδία λόγω αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ωστόσο, Οι πτήσεις εσωτερικού στη Γερμανία συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε επίπεδα κάτω του μέσου όρου, με τα στατιστικά της BDL να δείχνουν ρυθμό αποκατάστασης μόλις 50%. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στην αλλαγή των προτιμήσεων των Γερμανών όσον αφορά τις μεταφορές τους, στην πρόοδο των σιδηροδρομικών συνδέσων και στον περιορισμό των αιτιών για ταξίδια, όπως η ακύρωση εμπορικών εκθέσεων και εκδηλώσεων.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ