Delta Air Lines: Κάτω από 0,1% ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 στις πτήσεις με επιβάτες που έχουν αρνητικό μοριακό τεστ

09-09-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μικρότερος από 0,1% είναι ο κίνδυνος μετάδοσης του Covid-19 κατά τη διάρκεια της αεροπορικής πτήσης, εφόσον όλοι οι επιβάτες έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ώρες πριν από την επιβίβαση.

Το συμπέρασμα αυτό αναδεικνύει μελέτη των υπερατλαντικών υπηρεσιών της Delta Air Lines. Η έρευνα εξέτασε τα υγειονομικά δεδομένα σχεδόν 10.000 επιβατών, που είχαν αρνητικό τεστ 72 ώρες πριν, στις  πτήσεις της Delta μεταξύ Νέας Υόρκης- αεροδρόμιο JFK και Ατλάντα προς Ρώμη.

Όπως τονίζεται, διαπιστώθηκε ότι ένα μοριακό τεστ Covid-19, που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών από την αναχώρηση, θα μπορούσε να μειώσει δραστικά το ποσοστό των ατόμων που έχουν μολυνθεί ενεργά στο αεροσκάφος σε επίπεδο που είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα ενεργά ποσοστά μόλυνσης της κοινότητας.

Για παράδειγμα, όταν το μέσο ποσοστό μόλυνσης της κοινότητας ήταν στο 1,1% - ή περίπου ένα στα 100 άτομα - τα ποσοστά μόλυνσης στις πτήσεις με επιβάτες που είχαν αρνητικό τεστ ήταν 0,05% ή πέντε στους 10.000 επιβάτες.

Ο επικεφαλής στην Υπηρεσία Υγείας του αμερικανικού αερομεταφορέα, Dr Henry Ting, δήλωσε:

"Όταν συνδυάσετε το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό μόλυνσης σε πτήση με επιβάτες που είχαν αρνητικό τεστ με τα μέτρα προστασίας στο αεροσκάφος, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής μάσκας και του φιλτραρίσματος του αέρα, ο κίνδυνος μετάδοσης είναι λιγότερο από ένα κρούσμα στο ένα εκατομμύριο επιβατών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, για παράδειγμα".

Αυτοί οι αριθμοί, πρόσθεσε, θα βελτιωθούν περαιτέρω καθώς αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού και μειώνονται τα νέα κρούσματα παγκοσμίως.

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα ζήσουμε αρκετό καιρό με τις παραλλαγές του Covid-19, γι αυτό οι κυβερνήσεις πρέπει να απαιτήσουν τους εμβολιασμούς και τα τεστ αντί της καραντίνας για να ανοίξουν τα σύνορα στα διεθνή ταξίδια.

Η μελέτη, υπογράμμισε, δείχνει ότι ένα μοριακό τεστ εντός 72 ωρών πριν από το διεθνές ταξίδι για μη εμβολιασμένα άτομα μετριάζει σημαντικά τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του Covid-19 κατά τη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών.

Η μελέτη ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020, εξετάζοντας την εξέλιξη των μολύνσεων σε πτήσεις με επιβάτες που είχαν κάνει το τεστ 72 ώρες και πριν και επέτρεψε την είσοδο χωρίς καραντίνα από τις ΗΠΑ στην Ιταλία.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»