ΙΑΤΑ: Nέα πύλη εγγραφής εργαστηρίων για τεστ κορωνοϊού

28-06-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) λανσάρει μια πύλη εγγραφής εργαστηρίων που διενεργούν τεστ κορωνοίού για να διευκολύνει τη συμμετοχή τους στο δίκτυο εργαστηρίων της IATA για την έκδοση του Travel Pass.

Το Δίκτυο εργαστηρίων της IATA θα παρέχει μια λίστα με τις τοποθεσίες κατάλληλων εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο, ώστε οι ταξιδιώτες να βρίσκουν εύκολα πού θα κάνουν τεστ πριν από το ταξίδι. Η πύλη, η οποία βγήκε πρόσφατα στον αέρα, αποτελεί ένα ενιαίο σημείο όπου θα εγγράφονται τα εργαστήρια.

Τα εργαστήρια που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο δίκτυο θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και να εγγράφονται στην πύλη. Πριν περιληφθούν στο IATA Travel Pass, η IATA θα επικυρώνει τις πληροφορίες και θα επικοινωνεί απευθείας μαζί τους για να ολοκληρώνει την εγγραφή τους. Οι εγγραφές θα γίνονται δωρεάν.

Μόλις τα εργαστήρια ενταχθούν στο δίκτυο, οι επιβάτες θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τεστ COVID-19 πριν από το ταξίδι και να ανεβάζουν με ασφάλεια τα αποτελέσματα των τεστ στο IATA Travel Pass. Στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες θα ελέγχονται βάσει του παγκόσμιου μητρώου IATA Timatic των εθνικών απαιτήσεων υγείας και εισόδου, προκειμένου να δοθεί το "OK to Travel".

Το IATA Travel Pass Lab Network είναι βασικό στοιχείο του IATA Travel Pass, μιας εφαρμογής για κινητά που βοηθά τους ταξιδιώτες να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται τις επαληθευμένες πιστοποιήσεις τους για τεστ ή εμβολιασμούς COVID-19. Το IATA Travel Pass είναι πιο ασφαλές και αποτελεσματικό από τις τρέχουσες διαδικασίες που βασίζονται σε έγγραφα και χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των πληροφοριών υγείας. Πάνω από 70 αεροπορικές εταιρείες δοκιμάζουν ή δεσμεύονται να δοκιμάσουν το IATA Travel Pass. Οι δοκιμές καλύπτουν 151 διαδρομές σε όλες τις ηπείρους του κόσμου.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει στο δίκτυο εργαστηρίων της IATA

Στην πύλη θα μπορούν να εγγράφονται κλινικές, νοσοκομεία, εργαστήρια και κέντρα αναλύσεων που μπορούν να εκτελέσουν τις ακόλουθες δραστηριότητες σε σχέση με τα τεστ COVID-19:

- Σημείο συλλογής δείγματος: Τοποθεσία όπου ένας ταξιδιώτης μπορεί να αφήσει ένα βιολογικό δείγμα που μπορεί να υποβληθεί σε ανάλυση ανίχνευσης COVID-19 σύμφωνα με τον τύπο των τεστ που απαιτούνται για να ταξιδέψει σε έναν συγκεκριμένο προορισμό

- Εργαστήριο αναλύσεων: Εργαστήριο με εγκαταστάσεις που μπορούν να αναλύσουν τα δείγματα που λαμβάνονται στο κέντρο συλλογής δειγμάτων για να προσδιορίσει εάν ο ταξιδιώτης είναι θετικός ή όχι στον COVID-19

- Τόπος έκδοσης: Εργαστήριο, κλινική ή τοποθεσία διαχειριστή που μπορεί να εκδώσει ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 με βάση τα αποτελέσματα των τεστ.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι