Αεροδρόμιο Heathrow: Θα χρειαστούν μερικά χρόνια για την επιστροφή σε κάποιου είδους κανονικότητα

15-04-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών για τη θερινή περίοδο αναμένει το αεροδρόμιο Heathrow  του Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο.

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης  της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Heathrow κ.John Holland-Kaye ανέφερε ότι τους θερινούς μήνες πρόκειται να σημειωθεί ένα αρκετά ανορθόδοξο άνοιγμα των διεθνών ταξιδιών, που ο ίδιος ελπίζει ότι θα βελτιωθεί προοδευτικά και συμπλήρωσε ότι η επιστροφή των επιβατών και οι καλοκαιρινές πτήσεις είναι ζωτικής σημασίας για όλους, όμως μέχρι οι άνθρωποι να πετάξουν ξανά, ουσιαστικά δεν υπάρχει επιχείρηση. Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου τόνισε ότι, αυτή τη στιγμή, οι εργαζόμενοι στο Heathrow είναι πολύ περισσότεροι από τους επιβάτες, σημειώνοντας παράλληλα ότι, ρεαλιστικά, θα χρειαστούν μερικά χρόνια για την επιστροφή σε κάποιο είδος κανονικότητας.

Επί του παρόντος, το αεροδρόμιο συνεργάζεται με τις αεροπορικές εταιρείες και την ΙΑΤΑ ώστε να δημιουργήσει ένα ανέπαφο περιβάλλον για τους επιβάτες. Όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Holland-Kaye, αν και οι επιβάτες είναι λίγοι, η αναμονή στις ουρές, λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού,  πολλές φορές  ξεπερνά τις 6 ώρες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει επειγόντως.

Πάντως, οι ελπίδες για μια ισχυρή ταξιδιωτική σεζόν αναπτερώνονται, καθώς σήμερα, τα ημερήσια κέρδη του αεροδρομίου ανέρχονται σε 5 εκατ. λίρες Αγγλίας.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι