Ουκρανία: Σχέδιο παραχώρησης δύο αεροδρομίων το 2022

12-04-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Tο ουκρανικό Υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει να εκκινήσει τη διαδικασία παραχώρησης δύο αεροδρομίων το 2022, δηλαδή, του διεθνούς αεροδρομίου του Λβιβ “Danylo Halytskyi” και του διεθνούς αεροδρομίου της Χερσώνας.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός V. Kryklii το Υπουργείο του προετοιμάζεται για συζητήσεις με επίδοξους επενδυτές και εργάζεται αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία ενός αναλυτικού επιχειρηματικού οδηγού του, ο οποίος θα περιέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες για συμβάσεις παραχώρησης στην Ουκρανία.

Εξάλλου, κυβερνητικά στελέχη της Ουκρανίας συναντήθηκαν  με τη διοίκηση της καταριανής εταιρείας “QTerminals” και συζήτησαν την εφαρμογή της συμφωνίας παραχώρησης σε αυτή του θαλάσσιου λιμένα της Olvia που βρίσκεται στην πόλη Mykolaiv (στην αριστερή πλευρά των εκβολών του Δνείπερου στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας).

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2020, το Υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας, η Κρατική Επιχείρηση Διαχείρισης των Θαλάσσιων Λιμένων της χώρας και η καταριανή εταιρεία “QTerminals” υπέγραψαν συμφωνία για την παραχώρηση στην τελευταία του λιμανιού της Olvia. Σύμφωνα με τη σύμβαση, η “QTerminals” υποχρεούται να επενδύσει εντός πενταετίας το συνολικό ποσό των  100 εκατ. ευρώ για να αναπτύξει το λιμάνι και τις υποδομές του. Η εφαρμογή της συμφωνίας θα αποτελέσει τη σημαντικότερη άμεση ξένη επένδυση στη λιμενική βιομηχανία της Ουκρανίας, από την ανεξαρτητοποίηση της χώρας το 1991.

διαβάστε ακόμα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο