Νέες πτήσεις της WizzAir προς Ζάκυνθο, Μύκονο και Σαντορίνη

03-04-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air θα εγκαινιάσει την αεροπορική σύνδεση της ρουμανικής πόλης Cluj-Napoca με τη Ζάκυνθο και τη Μύκονο, καθώς επίσης και του Ιασίου με τη Σαντορίνη με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 11 Ιουνίου.

Αυτό ανέφεραν δημοσιεύματα τοπικών ρουμανικών εφημερίδων με την επισήμανση ότι οι τιμές αρχίζουν από περίπου 40 ευρώ και ότι οι εν λόγω πτήσεις προστίθενται στα πέντε ήδη υπάρχοντα, δρομολόγια από το Βουκουρέστι προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα.

Σε άλλο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η ρουμανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, Blue Air, εγκαινιάζει 37 νέα δρομολόγια από τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2021, μεταξύ των οποίων είναι από το Βουκουρέστι προς την Αθήνα, το Ηράκλειο, τη Μύκονο, τη Ρόδο και τη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στη Ρουμανία μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της συνεργασίας των 2 χωρών στο πλαίσιο επανεκκίνησης της σεζόν.  Σύμφωνα με δηλώσεις, του Υπουργού Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Ενέργειας της Ρουμανίας κ. Nasui, η Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους Ρουμάνους και γίνονται προσπάθειες να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους σε διακοπές. Σε τεχνικό επίπεδο, συζητήθηκε, όπως επεσήμανε, η δυνατότητα αμοιβαίας αναγνώρισης των εγγράφων, με σκοπό να διασφαλιστεί η εύκολη πρόσβαση των τουριστών και στις δύο χώρες, εξετάζοντας τη δυνατότητα να επιτραπεί η ελεύθερη κυκλοφορία με απόδειξη PCR τεστ, τεστ αντισωμάτων και πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Από τη ρουμανική πλευρά θα ληφθεί σχετική απόφαση σε επίπεδο Πρωθυπουργού, μετά από διαβουλεύσεις με ιδρύματα και οργανισμούς υγείας.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων