Air France: Πειραματική εφαρμογή του ψηφιακού πιστοποιητικού που αντικαθιστά τα ταξιδιωτικά έντυπα για τον κορωνοϊό

04-03-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η Air France, η Air Caraïbes και η γαλλική Bee δίνουν τη δυνατότητα πειραματικά για έναν μήνα στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και εδάφη (Γουαδελούπη, Μαρτινίκα, Ρεϋνιόν, Γουιάνα και Ταϊτή), χρήσης της εφαρμογής «ICC AOKpass», που θα αντικαθιστά τα ταξιδιωτικά έντυπα για τον κορωνοϊό.

Βάσει της εφαρμογής αυτής, ένας γραμμωτός κώδικας θα εμφανίζεται στο τηλέφωνο του ταξιδιώτη επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη αρνητικού τεστ και διευκολύνοντας την διαδικασία επιβίβασης.

Το «ICC AOKpass» αναπτύχθηκε από το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με εταιρείες του τομέα υγείας επί τη βάσει του "ψηφιακού πιστοποιητικού" που ενέκρινε η IATA και έχει ήδη δοκιμαστεί από τον Ιανουάριο στον αερολιμένα Roissy-CDG από την εταιρία Etihad για τις πτήσεις της στο Αμπού Ντάμπι. Το AOK θα αντικαθιστά διαφορετικά έντυπα και πιστοποιητικά και θα επιβεβαιώνει ότι ένας επιβάτης πληροί τις απαιτήσεις υγείας του προορισμού του.

Η Air France δηλώνει ότι θα μοιραστεί το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμής με τους συνεργάτες της στην SkyTeam, με σκοπό πιθανή γενίκευση. Σύμφωνα με τους εμπνευστές του AOK, σχεδόν 130 αεροδρόμια σε 18 χώρες πρόκειται να ξεκινήσουν παρόμοιες δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του τουρκικού ομίλου TAV, θυγατρικής της 'Aeroports De Paris'- ADP. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται ήδη στη Σιγκαπούρη, ενώ η Alitalia το έχει δοκιμάσει στη Ρώμη, για πτήσεις προς Μιλάνο και Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας, εν αναμονή τυχόν γενικευμένης έγκρισης και υιοθέτησης 'διαβατηρίου εμβολιασμού', μπορεί να επεκταθεί στην πρόσβαση σε εστιατόρια, μουσεία, επαγγελματικές ή άλλες συγκεντρώσεις.

 

 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»