ΙΑΤΑ: Ταξίδια χωρίς καραντίνα για τους εμβολιασμένους επιβάτες- Ζητεί την έγκριση του ΠΟΥ

29-01-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η παγκόσμια ένωση αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, καλεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δώσει έγκριση οι εμβολιασμένοι επιβάτες να μπορούν να πετούν χωρίς καραντίνα.

Η ΙΑΤΑ αναφέρει οτι η έγκριση αυτή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι ζωτικής σημασίας για να ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια και ώστε η ΙΑΤΑ να λανσάρει το ψηφιακό ταξιδιωτικό πάσο για να συνεχιστούν τα διεθνή ταξίδια.

Χρειάζεται ο ΠΟΥ να συνταχθεί με αυτό ώστε να γίνει κοινά αποδεκτό ότι όλοι όσοι εμβολιάζονται δεν θα χρειάζεται να περνούν από εμπόδια, δήλωσε ο εκπρόσωπος ζητημάτων επιβατών της ΙΑΤΑ, Nick Careen.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι όλες οι κυβερνήσεις θα υιοθετήσουν τη στρατηγική αυτή, ο ΠΟΥ χρειάζεται να προβεί στις εγκρίσεις αυτές το γρηγορότερο δυνατό, επισημαίνει η ΙΑΤΑ.

Επιπλέον, η ανάπτυξη της εφαρμογής της ΙΑΤΑ χρειάζεται να επιταχυνθεί καθώς τα έγγραφα πιστοποιητικών επιδέχονται απάτης.

Ο ΠΟΥ δεν έχει συστήσει στις κυβερνήσεις να ζητούν πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς παραμένει άγνωστη η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στη μείωση της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ο κ. Careen ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει ανακοινώσει ότι οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες δεν θα υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς, όμως λίγες χώρες εφαρμόζουν αυτό τον κανονισμό.

Η ΙΑΤΑ δήλωσε οτι συζητά το θέμα με την ΕΕ, και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ αναφέρουν ότι τα ταξίδια στις ΗΠΑ χωρίς περιορισμούς μπορεί να γίνουν εφικτά για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη