Χιλιάδες Βρετανοί θα αποκτήσουν διαβατήρια υγείας στο πλαίσιο πιλοτικού σχεδίου

13-01-21 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Χιλιάδες Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό θα αποκτήσουν διαβατήρια υγείας στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση.

Το διαβατήριο δημιουργήθηκε από την εταιρία βιομετρικών στοιχείων iProov και την εταιρία διαδικτυακής ασφάλειας Mvine και θα εκδοθεί στη μορφή μιας δωρεάν εφαρμογής επιτρέποντας στους χρήστες να αποδεικνύουν με ψηφιακά μέσα τον εμβολιασμό τους.

Ο πιλότος θα εποπτεύεται από δύο διευθυντές δημόσιας υγείας των τοπικών αρχών και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο, ωστόσο οι περιοχές δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.

Μέχρι σήμερα, η Βρετανική κυβέρνηση έχει εκφράσει αντικρουόμενες απόψεις στη χρήση των διαβατηρίων εμβολιασμού. Το Δεκέμβριο, ο βρετανός υπουργός της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Michael Gove, είχε δηλώσει ότι δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό όμως ο υπουργός που επιβλέπει την κυκλοφορία των εμβολίων, Nadhim Zahawi, δήλωσε ότι εξετάζεται η αξιοποίησή τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Οι αεροπορικές εταιρίες nited Airlines, Virgin Atlantic, Swiss International AirLines και JetBlue έχουν ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσουν να προσφέρουν ένα σύστημα διαβατηρίων υγείας στους πελάτες τους αυτή τη χρονιά. Η μητρική της British Airways, IAG, επεξεργάζεται το δικό της διαβατήριο υγείας το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί στις αρχές της χρονιάς.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά