Αυτή είναι η νέα Alitalia – Ξεκινά τις πτήσεις από τον Απρίλιο του 2021

21-12-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η νέα εταιρία, διάδοχος της πτωχευμένης Alitalia, Italia Trasporto Aereo (Ita), σκοπεύει να αξιοποιήσει στόλο 52 αεροσκαφών κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, να εξυπηρετεί 61 δρομολόγια και να απασχολεί 5.200 έως 5.500 εργαζομένους.

Αυτό περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας για την ερχόμενη πενταετία.

Η αεροπορική εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της από τον Απρίλιο του 2021, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Fabio Lazzerini και θα επιδιώξει να παρουσιάσει το επιχειρησιακό της σχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ιταλίας.

Σε αυτό περιλαμβάνεται η περικοπή του προσωπικού στο μισό σε σύγκριση με το προσωπικό της παλαιάς Alitalia. Η νέα εταιρία θα έχει βάσει στα αεροδρόμια Fiumicino της Ρώμης και Linate του Μιλάνου, ενώ σημαντικές αγορές της θα είναι χώρες με τις οποίες η Ιταλία έχει στενούς επιχειρηματικούς και τουριστικούς δεσμούς.

Την ίδια ώρα, η νέα εταιρία θα επιδιώξει να διαχωριστεί από τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους και να προσφέρει δρομολόγια προσαρμοσμένα στις ανάγκες των επαγγελματικών ταξιδίων και των ταξιδίων αναψυχής. Ο στόλος των αεροσκαφών μακρινών πτήσεων θα περιοριστεί από 26 σε μόλις 9 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον κ. Lazzerini το μερίδιο των αεροσκαφών που θα πραγματοποιούν διεθνείς πτήσεις θα αποτελεί μόλις το 17% του στόλου το 2021, όμως θα αυξηθεί στο 32% μέχρι το 2025.

Η Ita στοχεύει σε 8,2 εκατ. επιβάτες για το 2021.

Στην εταιρία θα γίνουν επενδύσεις ύψους 2,9 δις. ευρώ, με την πλειονότητά τους να κατευθύνεται στον στόλο αεροσκαφών και με 300 εκατ. ευρώ περίπου σε ανάγκες ψηφιοποίησης.

Στόχος είναι ετήσιες πωλήσεις ύψους 3,4 δις. ευρώ μέχρι το 2025. Για το 2021, η εταιρία θα εστιαστεί σε δρομολόγια στα οποία εκτιμάται ότι θα αρχίσει να αυξάνεται η επιβατική κίνηση.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα