Βρετανία: Η κυβέρνηση άφησε το «βάρος» των τεστ στις αεροπορικές εταιρίες

19-11-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Παράλειψη καθήκοντος χαρακτηρίζεται από τον τουριστικό κλάδο η στάση της Βρετανικής κυβέρνησης να αφήσει εξ ολοκλήρου στα χέρια των αεροπορικών εταιριών τις πρωτοβουλίες για την καθιέρωση των τεστ στα αεροδρόμια.

Σε δηλώσεις του στην Telegraph, ο διευθύνων σύμβουλος της Cities Restart, Derek Ray-Hill, κατηγορεί τη Βρετανική κυβέρνηση για ολιγωρία όσον αφορά τις σχετικές πρωτοβουλίες των British Airways και United Airlines.

Αφήνοντας το «βάρος» στις αεροπορικές εταιρίες να αναπτύξουν τις δικές τους διαδικασίες τεστ αποτελεί παράλειψη καθήκοντος από πλευράς της κυβέρνησης, υπογράμμισε.

Είμαστε στα πρόθυρα να εγκαταλείψουμε το μεγαλύτερο εμπορικό μπλοκ του κόσμου, τόνισε. Είναι απίστευτο που η κυβέρνηση αφήνει στις αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια την ανάπτυξη δικών τους διαδικασιών τεστ. 

Οι οικονομικές συνδέσεις μας με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ζωτικής σημασίας από κάθε άποψη και το 50% των μη Ευρωπαϊκών εξαγωγών γίνονται με επιβατικές πτήσεις, όμως όταν σταματούν οι αερομεταφορές αυτό δε μπορεί να συμβεί. 

Ο κ. Ray-Hill δήλωσε ότι είναι ευχάριστα νέα ότι αεροπορικές εταιρίες παίρνουν πρωτοβουλίες για τα τεστ, όμως δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να το κάνουν, τόνισε. Η κυβέρνηση χρειάζεται να διαμορφώσει ενεργητικά μια κοινή πλατφόρμα τεστ για όλα τα μεγάλα διεθνή δρομολόγια, όπως Λονδίνο – Νέα Υόρκη, Λονδίνο – Ντουμπάι και Λονδίνο – Σιγκαπούρη. 

Δίνοντας προτεραιότητα σε μερικές διεθνείς συμφωνίες, θα παρατηρήσουμε μεγάλη ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας πέρα από την τουριστική βιομηχανία, είπε.

Η Cities Restart είναι μια start-up που επικεντρώνεται στην παροχή βοήθειας στις πόλεις του Ην. Βασιλείου να εκκινήσουν και πάλι την οικονομική τους δραστηριότητα μετά τον κορωνοϊό.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός