Μείωση έως και 85% σε αεροδρόμια της ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2020

16-10-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Έως και 86% έχει μειωθεί η επιβατική κίνηση σε αεροδρόμια της Ευρώπης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τη VINCI Airports.

Σύμφωνα με την εταιρεία,  η οποία αναπτύσσει, χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται 45 αεροδρόμια σε 12 χώρες, οι επιβάτες που πέρασαν από τα αεροδρόμιά της  ανέρχονται στα 15 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, η συνολική μείωση του αριθμού των επιβατών σε όλα αυτά τα αεροδρόμια έφτασε το 79,1%.

Η έκθεση της VINCI υπογραμμίζει επίσης τις διαφορές μεταξύ διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών, όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών.

Πορτογαλία

Για παράδειγμα, όπως αναφέρει η έκθεση, ο αριθμός επιβατών στην Πορτογαλία μειώθηκε κατά 71,8% το τρίτο τρίμηνο του έτους. Καθώς έγινε άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών  για τα άτομα που εισέρχονταν στη χώρα πριν από τη θερινή περίοδο, ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν για διακοπές ή για να επισκεφθούν φίλους και οικογένεια, σταδιακά ανέβηκαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και το Βέλγιο.

Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο τουριστικός τομέας στην Πορτογαλία τους τελευταίους μήνες, ήταν η έλλειψη του αριθμού των τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο,  λόγω της κυβερνητικής απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει την Πορτογαλία στις διαδρομές του για λίγες μόνο ημέρες.

Ηνωμένο Βασίλειο

Όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, ο αριθμός των επιβατών στα αεροδρόμια London  Gatwick και στο Belfast International, κατά το τρίτο τρίμηνο σημείωσε πτώση 84,4% και 73,4% αντίστοιχα.

Κατέχοντας ένα μεγάλο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά, η αεροπορική βιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης επηρεαστεί βαθιά από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις απαγορεύσεις εισόδου που επιβάλλονται από μεγάλο αριθμό χωρών, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γαλλία

Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, στη Γαλλία σημειώθηκε πτώση 68% στις πτήσεις εσωτερικού και στον εσωτερικό τουρισμό. Ειδικότερα, ο αριθμός επιβατών τον Αύγουστο στην Τουλόν υποχώρησε κατά 35% σε σύγκριση με  τον Αύγουστο του 2019, στη Ρεν κατά 50% και στη Νάντη κατά  58%, όπως επισημαίνει η έκθεση της VINCI.

Σερβία

Στη Σερβία, ο αριθμός επιβατών στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου, μειώθηκε κατά 77,7% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, παρόλο που το άνοιγμα των συνόρων τον Μάιο βοήθησε τη χώρα να ανακτήσει την εναέρια κυκλοφορία μετριάζοντας τις ζημιές που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σουηδία

Στη Σουηδία, ο αριθμός των επιβατών που έφτασαν στη χώρα κατά το τρίτο τρίμηνο, μειώθηκε κατά 84,7%, σύμφωνα με την έκθεση της VINCI.

Λαμβάνοντας υπόψη και τα ανωτέρω, η ΙΑΤΑ , ζήτησε για άλλη μια φορά να ανοίξουν ξανά τα σύνορα και να χαλαρώσουν οι ισχύοντες περιορισμοί, αφού εκτίμησε ότι η συχνότητα εξάπλωσης του κορωνοϊού  κατά τη διάρκεια της πτήσης είναι χαμηλή.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά