Ryanair: Μεγάλη μείωση των αεροπορικών συνδέσεων το χειμώνα λόγω «κακής διαχείρισης της ΕΕ»

15-10-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σημαντική μείωση των συνδέσεων από και προς την Κεντρική Ευρώπη, το Ην. Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο και την Πορτογαλία ανακοίνωσε η Ryanair για το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων εξαιτίας των περιορισμών στις πτήσεις που επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Αυτό, όπως επισημαίνει ο αερομεταφορέας, έχει προκαλέσει μικρή μείωση των κρατήσεων τον Οκτώβριο και σημαντική το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Έτσι, το σχέδιο της Ryanair να λειτουργήσει το 70% του συντελεστή βάρους ανανεώθηκε προς τα κάτω για την περίοδο Νοέμβριος – Μάρτιος όπου προβλέπεται μείωση της χωρητικότητας από 60% σε 40% έναντι της προηγούμενης χρονιάς. 

Η Ryanair σκοπεύει να διατηρήσει έως το 65% του δικτύου στο χειμερινό πρόγραμμα, όμως με μειωμένες συχνότητες πτήσεων. Μετά και το κλείσιμο των βάσεών της στο Cork, Shannon και Τουλούζη, η εταιρία ανακοίνωσε σημαντικές περικοπές του αριθμού αεροσκαφών της στις βάσεις του Βελγίου, της Γερμανία, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Βιέννης.

Οι εκτιμήσεις της Ryanair για τη χρονιά μιλούν για 38 εκατ. ταξιδιώτες, παρότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω εάν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνεχίσουν να διαχειρίζονται με κακό τρόπο τις αερομεταφορές και να επιβάλλουν περισσότερα lockdown το χειμώνα, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αερομεταφορέας.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google