Κορωνοϊός: Τι κάνει ένα αεροδρόμιο για να επιβιώσει

01-10-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Τι μπορεί να κάνει το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, όταν οι πτήσεις έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί;  Στο ερώτημα αυτό κλήθηκαν να απαντήσουν οι ιθύνοντες του αεροδρομίου Changi της Σιγκαπούρης, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.  Το αεροδρόμιο, το οποίο τα τελευταία 7 χρόνια κερδίζει το ετήσιο βραβείο της Skytrax για το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, διαθέτει πολλές διαφορετικές εγκαταστάσεις, όπως εμπορικό κέντρο, κήπο με πεταλούδες, κινηματογράφο και πολλές άλλες εμπορικά αξιοποιήσιμες δραστηριότητες.  

Ωστόσο, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και το κλείσιμο των συνόρων της Σιγκαπούρης στους τουρίστες, είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη οικονομική κατάρρευση των δραστηριοτήτων που λάμβαναν χώρα στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.  Μην έχοντας προς το παρόν άλλη λύση,η Singapore Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, προχώρησε σε μια σειρά δημιουργικών αποφάσεων, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με τους πελάτες της, έως ότου λήξει ο "συναγερμός" της πανδημίας.

Μεταξύ άλλων, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε δραστηριότητες όπως είναι η μετατροπή ενός σταθμευμένου Airbus A380 σε εστιατόριο. Το εστιατόριο θα ονομάζεται Restaurant A380 @Changi και θα λειτουργήσει μόνο για δύο νύχτες, στις 24 και στις 25 Οκτωβρίου. Σαν να ήταν έτοιμοι για απογείωση,  οι επισκέπτες θα μπορούν να επιλέξουν τα πιάτα τους από ένα συγκεκριμένο μενού το οποίο θα δημιουργήσει ένας από τους γνωστούς σεφ της Σιγκαπούρης, ενώ στο τέλος του δείπνου, κάθε επισκέπτης θα λάβει και από ένα δώρο-έκπληξη.

Για τους συχνούς επιβάτες της αεροπορικής εταιρείας, οι κρατήσεις στο δείπνο θα μπορούν να πραγματοποιηθούν με την εξαργύρωση μιλίων, ενώ τα μέλη της αεροπορικής εταιρείας που δεν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την συγκεκριμένη εμπειρία, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα μίλια τους σε επόμενες εκδηλώσεις που θα γίνουν το Νοέμβριο,  όπως για παράδειγμα εμπειρία σε προσομοιωτή πτήσης και on-board οινογνωσία. Η εταιρεία ετοιμάζει επίσης εκδηλώσεις για παιδιά, τα οποία θα είναι ντυμένα με στολές αεροσυνοδών και θα παίξουν διάφορα παιχνίδια που σχετίζονται με τις πτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένες από τις αίθουσες του αεροδρομίου είναι ήδη ανοιχτές στο κοινό,  ιδιαίτερα για την εξυπηρέτηση των τηλεργαζόμενων, προσφέροντας στην τιμή των περίπου 12 ευρώ, 4 ώρες εργασίας με χρήση Wi-Fi, καφέ, τσάι και αρτοσκευάσματα.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη