Ο ιδρυτής της Air Italy κατοχύρωσε τη νέα επωνυμία «italian airways»

21-07-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

O ιδρυτής της Air Italy, Giuseppe Gentile, προχωρά τις διαδικασίες για τη δημιουργία ενός νέου αερομεταφορέα στην Ευρώπη, της “italian airways”. 

Παρότι δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες των σχεδίων του, σύμφωνα με πληροφορίες από το simpleflying.com, η νέα αεροπορική εταιρία θα περιλαμβάνει αεροσκάφη 100 θέσεων και ίσως αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων όπως το Boeing 777.

Η Corriere ανακάλυψε την αίτηση για το νέα αερομεταφορέα, παρατηρώντας ότι ο Giuseppe Gentile είχε κάνει ήδη και άλλες σχετικές αιτήσεις στις αρχές της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Intellectual Property Office της ΕΕ, στις 2 Ιανουαρίου, ο κ. Gentile κατοχύρωσε το εμπορικό σήμα italian airways (με μικρά γράμματα και την τριχρωμία της Ιταλικής σημαίας) μέχρι και το 2030 έναντι 1.050 ευρώ και έκανε αίτηση για άδειες.

Μερικές από τις άδειες περιλαμβάνουν…

-Αγαθά και Υπηρεσίες, Υπηρεσίες επιβατών αερομεταφορών

-Υπηρεσίες διαχείρισης, εμπορική διαχείρισης, εμπορική επιχειρηματική διαχείριση, διαχείριση προγραμμάτων για πολλούς ταξιδιώτες

-Υπηρεσίες κρατήσεων, κρατήσεις θέσεων στις αερομεταφορές, προσφορά ηλεκτρονικών μέσων πληροφόρησης που σχετίζονται με τον προγραμματισμό και την κράτηση ταξιδίων σε αεροπορικές εταιρίες

-Άδεια φαγητού και ποτού, υπηρεσίες μπαρ-καφέ, σνακ, προετοιμασίας και προσφοράς φαγητού και ποτού για άμεση κατανάλωση.

Όλα αυτά καταδεικνύουν αερομεταφορέα, όμως δεν υπάρχει επίσημο πιστοποιητικό αερομεταφορέα μέχρι στιγμής, απαραίτητο για να λειτουργήσουν υπηρεσίες επιβατικών αερομεταφορών.

Ο κ. Gentile ίδρυσε την Air Italy το 2005 και βοήθησε στη συνεργασία της με την Qatar το 2018. Η Qatar χρησιμοποιούσε το 49% της επένδυσής της στον αερομεταφορέα για την έναρξη πτήσεων στις ΗΠΑ, όμως ο σχεδιασμός αυτός απέτυχε νωρίτερα μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Η italian airlines πιθανόν να λειτουργεί από το αεροδρόμιο Bergamo-Orio al Serio κοντά στο Bergamo του Μιλάνου στη Β. Ιταλία. Το αεροδρόμιο είναι το τρίο μεγαλύτερο της Ιταλίας και εκεί έχουν τις βάσεις τους πολλές αεροπορικές εταιρίες όπως η Ryanair.

Aυτό σημαίνει ότι ο αερομεταφορέας έχει πρόσβαση σε μία από τις σημαντικότερες αγορές στην Ευρώπη και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο για να πετά προς άλλους προορισμούς της.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»