Τουριστικός ...καύσωνας τον Αύγουστο: 23% επιπλέον θέσεις έβαλαν οι διεθνείς αεροπορικές εταιρίες προς Ελλάδα

26-06-14 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

 Ο πιο "καυτός" Αύγουστος όλων των εποχών θα είναι ο εφετινός για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι 15 κορυφαίες αεροπορικές εταιρίες, που πραγματοποιούν διεθνείς πτήσεις προς τη χώρα μας, έχουν αυξήσει τον αριθμό των επιπλέον διαθέσιμων θέσεων κατά 23% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013. 

Οι κινήσεις αυτές ευνοούν το σεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" της Αθήνας, το οποίο εμφανίζει αύξηση κατά 25% των θέσεων με διεθνείς πτήσεις. Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο, ωστόσο, αεροδρόμιο αυτό το καλοκαίρι είναι η Καλαμάτα.

Την κούρσα των επιπλέον διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων με διεθνείς πτήσεις τον Αύγουστο οδηγεί η Αegean Airlines, που έχει προσθέσει 71.856 επιπλέον θέσεις, έναντι του Αυγούστου του 2013 (+ 39%) και ακολουθεί η Ryanair με 51.408 επιπλέον θέσεις (+43,2%).

Ως ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρία, αλλά με μικρότερα νούμερα, εμφανίζεται η Vueling, η οποία έχει τριπλασιάσει τη μεταφορική της ικανότητα για την Ελλάδα. Μόνο από τη νέα βάση της στη Ρώμη, η Vueling θα προσθέσει οκτώ νέα δρομολόγια προς ελληνικά αεροδρόμια από τις αρχές του Αυγούστου.

 Για όλο το καλοκαίρι η αύξηση της χωρητικότητας από τις 15 εταιρίες κυμαίνεται σε ποσοστό 10%.

Το "Ελ.Βενιζέλος" έχει ενισχυθεί με νέα δρομολόγια από ένα ευρύ αριθμό αεροπορικών εταιριών όπως για παράδειγμα των Aegean Airlines, Alitalia, Brussels Airlines, easyJet, Gulf Air, Meridiana, Ryanair, η SAS, Singapore Airlines, transavia.com, transavia.com και  Vueling. 

Οπως προαναφέρθηκε, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ελληνικό αεροδρόμιο αυτό το καλοκαίρι είναι η Καλαμάτα. Και αυτό γιατί φέτος υποδέχεται οκτώ νέα δρομολόγια, τέσσερα από την Condor (Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο και Στουτγάρδη), τρία από την Aegean Airlines (Ντίσελντορφ, Παρίσι, Αγία Πετρούπολη κ.α.), και ένα από την ΕasyJet (στο Αμβούργο). Πέρυσι, ο αριθμός των επιβατών της Καλαμάτας αυξήθηκε κατά 36% φθάνοντας στους 137.000.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων