Η Iberia αναμένει μειωμένα έσοδα για τα επόμενα 5 χρόνια

22-06-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η μεγαλύτερη ισπανική αεροπορική εταιρία, Iberia ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον στόλο των αεροπλάνων της, καθώς τα έσοδα της εταιρίας αναμένεται να είναι μειωμένα για τα επόμενα 5 χρόνια.

Προ τετραετίας, η εταιρία είχε δηλώσει ότι θα μείωνε το στόλο της κατά τέσσερα αεροπλάνα εντός του 2020, εξαιτίας όμως των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, η τελική απόφαση αφορά μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, 14 από τα παλαιότερου αεροσκάφη της Airbus, μοντέλου Α340, τα οποία χρησιμοποιούνταν στις πτήσεις για Αμερική, θα αποσυρθούν. Το συγκεκριμένο μοντέλο, τεσσάρων κινητήρων, είναι λιγότερο αποδοτικό από τα μοντέλα A330 και A350, παρέχει όμως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά την τιμή των καυσίμων σε προορισμούς hot and high στην ορολογία της αεροναυπηγικής, όπως είναι αεροδρόμια της Λατινικής Αμερικής.

Η εταιρία σχεδίαζε την ανακαίνιση του εσωτερικού των συγκεκριμένων αεροπλάνων καθώς οι τιμές του πετρελαίου είχαν μειωθεί τα τελευταία έτη, ενώ παράλληλα είχε κλείσει συμφωνίες για να αποφύγει τις αυξομειώσεις τους και θα μπορούσαν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στους προαναφερθέντες προορισμούς. Δεδομένης της αβεβαιότητας για τη συνέχεια της πανδημίας στο μέλλον καθώς και της μείωσης της ζήτησης σε συνδυασμό με την ελάττωση των πτήσεων με την συγκεκριμένη ήπειρο, η ανακαίνιση του εσωτερικού των αεροπλάνων θεωρείται ότι δεν θα αποφέρει επιπλέον κέρδη.

Μετά την απόσυρση των ανωτέρω 14 αεροσκαφών, η Iberia θα παραμείνει με συνολικό στόλο 130 αεροπλάνων. Πάντως, η εταιρία έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση 20 αεροσκαφών μοντέλου A350 και 18 μοντέλου Α320neo της Airbus. Από τα πρώτα, τα έντεκα έχουν ήδη φθάσει στην εταιρία, ενώ από τα δεύτερα, τα έξι αναμένονται εντός του έτους.

Η Iberia έχει δηλώσει ότι στο καλύτερο σενάριο, η προσφορά θέσεων θα είναι κατά 20% μειωμένη το 2021 από ό,τι ήταν το 2019. Από την πλευρά της, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), προβλέπει μείωση των πτήσεων παγκοσμίως κατά 36%, μη υπολογίζοντας ενδεχόμενο εκ νέου μαζικής εξάπλωσης της πανδημίας. Από την πλευρά της, η ισπανική αεροπορική δεν έχει προβεί, ακόμη, σε απολύσεις, καθώς το 90% του εργατικού της δυναμικού βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής διακοπής εργασίας. Η απόσυρση όμως των 14 αεροσκαφών αναμένεται να επηρεάσει δεκάδες πιλότους και αεροσυνοδούς.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια