Η Condor θα αναζητήσει αγοραστή στα τέλη του 2021 το νωρίτερο

16-06-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

To 2021, το νωρίτερο, θα εκκινήσει τη διαδικασία ανεύρεσης αγοραστή η γερμανική αεροπορική εταιρία Condor, καθώς, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της, Ralf Teckentrup, κανείς δεν σκέφτεται να αγοράσει έναν αερομεταφορέα σε καιρούς κρίσης.

Δεν αποκλείεται να δοθεί δεύτερη ευκαιρία εξαγοράς από τη Lot, η οποία πρόσφατα παραιτήθηκε από την πρόταση εξαγοράς που είχε υποβάλει.

Σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο κ. Teckentrup δεν περιμένει ότι οι αερομεταφορές θα επιστρέψουν σε επίπεδα προ κορωνοϊού πριν το 2024, και, όπως είπε, η μακρά εμπειρία του στη βιομηχανία του δίδαξε να είναι απαισιόδοξος.

Στην περίοδο της πανδημίας, η Condor, η οποία πετά υπό καθεστώς κρατικής προστασίας, έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εκτιμά ο κ. Teckentrup.

Επιπλέον, ο αερομεταφορέας έχει καλές προοπτικές και λόγω της ανακαίνισης που θα κάνει στον στόλο παλαιών αεροσκαφών του. Προς το παρόν είναι δυνατό το leasing αεροσκαφών σε χαμηλή τιμή καθότι πολλές αεροπορικές εταιρίες έχουν ακυρώσει τις παραγγελίες τους στους κατασκευαστές.

Ωστόσο ο αερομεταφορέας θα μειώσει μέχρι και έως ένα τέταρτο τον στόλο του, εκσυγχρονίζοντας τον υπόλοιπο. Επιπλέον, θα προβεί σε περικοπές 650 έως 1.000 θέσεων εργασίας.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι