Lufthansa: "Πράσινο φως" από την ΕΕ για το πακέτο διάσωσης – Απαίτηση για παραχώρηση σλοτ

01-06-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ανοίγει ο δρόμος για το πακέτο διάσωσης της Lufthansa καθώς η διοίκηση του αερομεταφορά αποδέχθηκε τις απαιτήσεις της Κομισιόν στις οποίες περιλαμβάνεται η παράδοση στους ανταγωνιστές μερικών σλοτ στη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα, η Κομισιόν μείωσε τις απαιτήσεις σε σύγκριση με την αρχική της θέση. Σύμφωνα με αυτές, η Lufthansa θα πρέπει να παραχωρήσει έως 24 σλοτ απογείωσης και προσγείωσης σε έναν ανταγωνιστή στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και σε εκείνο του Μονάχου ξεχωριστά, και να διατηρεί έως 4 αεροσκάφη. 

Η επιλογή αυτή θα είναι διαθέσιμη μόνο σε νέους ανταγωνιστές στα 2 αυτά αεροδρόμια για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, αναφέρει η Lufthansa σε ανακοίνωσή της. 

Εάν δεν ενδιαφερθεί κανείς ανταγωνιστής, τότε τα σλοτ μπορούν παραχωρηθούν σε άλλες αεροπορικές εταιρίες. Τα σλοτ θα κατανεμηθούν βάσει διαδικασίας υποβολής προσφορών και θα πρέπει να παραδοθούν μόνο σε ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς που δεν λαμβάνουν σημαντική κρατική ενίσχυση εξαιτίας της πανδημίας.

Πλέον η εποπτική επιτροπή της Lufthansa και οι μέτοχοι θα πρέπει να εγκρίνουν το πακέτο διάσωσης για το οποίο έγιναν οι διαπραγματεύσεις με το Ταμείο Οικονομικής Σταθερότητας (WSF). 

Η εταιρία θα λάβει συνολικά 9 δις. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 θα είναι δάνειο από την κρατική τράπεζα της Γερμανίας KfW και τα 6 ως σιωπηλή συμβολή εταιρικής σχέσης και μερίδιο 20%. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διορίζει 2 μέλη της στην εποπτική επιτροπή.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»