Έρευνα | Οι καλύτερες και οι χειρότερες αεροπορικές εταιρίες στις επιστροφές χρημάτων

29-05-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

H χειρότερη αεροπορική εταιρία όσον αφορά την επιστροφή χρημάτων για ακυρωμένα ταξίδια είναι η Ryanair σύμφωνα με έρευνα της ένωσης προστασίας καταναλωτών, Which?.

Το 84% των επιβατών που ερωτήθηκαν δεν έχουν λάβει ακόμα επιστροφή χρημάτων από την εταιρία και όχι μόνο αυτό, αλλά έλαβαν ενημέρωση ότι η επιστροφή μπορεί να γίνει έως ένα χρόνο μετά.

Η αεροπορική εταιρία ανέστειλε την επιστροφή χρημάτων λόγω έλλειψης προσωπικού και, αντί αυτού, προώθησε βάουτσερ αναφέροντας ότι οι επιστροφές χρημάτων μπορούν να εξετασθούν αφού καταλαγιάσει η κρίση. Έχει δεχθεί πληθώρα αιτήσεων για επιστροφή χρημάτων το τελευταίο τρίμηνο καθώς το μεγαλύτερο μέρος των αεροσκαφών της είχαν καθηλωθεί στο έδαφος εξαιτίας της πανδημίας. 

Ωστόσο, η έρευνα της Which’s έδειξε ότι άλλοι αερομεταφορείς προβαίνουν σε επιστροφές χρημάτων στις περισσότερες περιπτώσεις επιβατών. Η Jet2 είχε την καλύτερη επίδοση με μόλις το 19% των επιβατών να μην έχουν λάβει πίσω τα χρήματά τους. Το ίδιο συμβαίνει και για το 23% των επιβατών της British Airways. Οι δύο αυτές αεροπορικές εταιρίες βρίσκονται με διαφορά στις πρώτες θέσεις εκείνων που διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις επιστροφές χρημάτων. 

Στον αντίποδα, η EasyJet δεν έχει επιστρέψει χρήματα στο 63% των επιβατών της.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οι επιβάτες πρέπει να λαμβάνουν επιστροφές χρημάτων μέσα σε μια εβδομάδα από την ακύρωση της πτήσης.

H έρευνα της Which? διεξήχθη σε δείγμα 2.800 επιβατών αερομεταφορών που είχαν κάνει κρατήσεις πτήσεων που ακυρώθηκαν από τα μέσα Μαρτίου και μετά.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων