Οι αεροπορικές εταιρίες επαναφέρουν σταδιακά τις διεθνείς πτήσεις- Δείτε τα προγράμματα

22-05-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει να δίνουν στη δημοσιότητα προγράμματα πτήσεων για το καλοκαίρι του 2020, σηματοδοτώντας τη σταδιακή επανεκκίνηση των ταξιδίων, κυρίως από τον Ιούλιο και μετά.

Air France | Παρότι το 80% του στόλου της συνεχίζει να είναι καθηλωμένο στο έδαφος, η εταιρία θέτει και πάλι σταδιακά σε λειτουργία το δίκτυο πτήσεων εσωτερικού αλλά και διεθνών πτήσεων. 

Από τη Δευτέρα, 11 Μαΐου, η Air France πραγματοποιεί πτήσεις προς Μπορντό, Βρέστη, Μασσαλία, Μονπελιέ, Νίκαια και Τουλούζη, καθώς και προς τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας (Καγιέν, Φορτ-Φρανς, Pointe-à-Pitre και Saint-Denis de La Réunion).

Πολλοί προορισμοί εξυπηρετούνται επίσης στην Ευρώπη: Άμστερνταμ, Αθήνα, Βαρκελώνη, Βερολίνο, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Εδιμβούργο, Φρανκφούρτη, Γενεύη, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μάντσεστερ, Μόναχο, Ρώμη, Στοκχόλμη και Ζυρίχη. 

Μερικά διεθνή αεροδρόμια δέχονται επίσης πτήσεις από τον γαλλικό αερομεταφορέα: Κοτονού, Ντακάρ και Αμπιτζάν στην Αφρική, Ατλάντα, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Μόντρεαλ και Μεξικό στη Βόρεια Αμερική, Ρίο ντε Τζανέιρο και Σάο Πάολο στη Νότια Αμερική και Τόκιο στην Ασία. 

Η Air France αναφέρει στον ιστότοπό της ότι "για τη θερινή περίοδο, το πρόγραμμα πτήσεων θα ενημερωθεί στις αρχές Ιουνίου".

British Airways | "Είχαμε προγραμματίσει να επαναφέρουμε, σε σημαντικό βαθμό, τις πτήσεις μας τον Ιούλιο", δήλωσε ο Willie Walsh, επικεφαλής του Ομίλου IAG, της μητρικής της British Airways, ενώπιον της Επιτροπής Μεταφορών του Βρετανικού Κοινοβουλίου. Ωστόσο, η καραντίνα δύο εβδομάδων για όποιον φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να επηρεάσει τη ζήτηση.

Emirates | Ανακοίνωσε στις 13 Μαΐου ότι θα επαναλάβει πτήσεις προς Παρίσι, Λονδίνο Χίθροου, Φρανκφούρτη, Μιλάνο, Μαδρίτη, Σικάγο, Τορόντο, Σίδνεϊ και Μελβούρνη στα τέλη Μαΐου. Ως αποτέλεσμα, το Paris-CDG θα εξυπηρετείται τρεις φορές την εβδομάδα από την Emirates από τις 22 Μαΐου. 

Ωστόσο, ο αερομεταφορέας επισημαίνει ότι "οι επιβάτες θα γίνονται δεκτοί σε αυτές τις πτήσεις μόνο εάν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και εισόδου στη χώρα προορισμού τους". Θα πραγματοποιούνται θερμικοί έλεγχοι στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προσώπου και γαντιών.

Lufthansa | Την ώρα που πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις για το πακέτο βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ με το γερμανικό κράτος, ο Όμιλος Lufthansa θα αυξήσει τον αριθμό των ευρωπαϊκών πτήσεων από τον Ιούνιο και μετά. Συνολικά 160 αεροσκάφη από τη Lufthansa, την Eurowings και την Ελβετία θα κινητοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 100 προορισμούς, κυρίως στη Γερμανία και την Ευρώπη, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 8 Μαΐου. Ο Όμιλος Lufthansa ξεκίνησε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης τον Απρίλιο με στόχο τη μείωση του στόλου κατά περίπου 100 αεροσκάφη και τις περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας.

Η Swiss Air Lines, θυγατρική του Ομίλου Lufthansa - σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει σημαντικά την προσφορά διεθνών πτήσεων με το πρόγραμμα του Ιουνίου σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισόδου. Εκατόν σαράντα περίπου εβδομαδιαίες πτήσεις προς περίπου 30 ευρωπαϊκούς προορισμούς πραγματοποιούνται από τη Ζυρίχη και περίπου 40 πτήσεις προς περίπου 14 ευρωπαϊκούς προορισμούς από τη Γενεύη από τον Ιούνιο. Το αεροδρόμιο Νέα Υόρκη-Νιούαρκ θα συνεχίσει να εξυπηρετείται τρεις φορές την εβδομάδα με πτήσεις μακρινών αποστάσεων. 

Ryanair | Ανακοίνωσε την Τρίτη, 12 Μαΐου την επανεκκίνηση του 40% των πτήσεων της από τον Ιούλιο. 1.000 πτήσεις εκτελούνται καθημερινά στο 90% των προορισμών που εξυπηρετούνταν πριν από την κρίση. Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι θερμοκρασίας στις εισόδους του αεροδρομίου, θα απαιτούνται μάσκες πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης και θα συνιστάται το ηλεκτρονικό check-in, το κατέβασμα από το κινητό της κάρτας επιβίβασης κτλ.

Στο αεροσκάφος, οι επιβάτες θα μπορούν να αγοράζουν ποτά και σνακ μόνο με πιστωτική κάρτα. Η κοινωνική αποστασιοποίηση απλώς θα «ενθαρρύνεται όποτε είναι δυνατόν». Υπενθυμίζεται ότι οι αερομεταφορείς δεν θα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν κοινωνικές αποστάσεις, σε αντίθεση με ο,τι ισχύει για τα τρένα.

Qatar Airways | Ανακοίνωσε στις 6 Μαΐου τη σταδιακή επανάληψη των διεθνών πτήσεων της. Σκοπός είναι να επεκταθεί το δίκτυο σε 52 προορισμούς έως τα τέλη Μαΐου και σε 80 τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων 23 στην Ευρώπη, 4 στην Αμερική, 20 στη ζώνη Μέσης Ανατολής / Αφρικής και 33 στην Ασία-Ειρηνικό. Ορισμένοι προορισμοί θα έχουν καθημερινή πτήση.

Caribbean Airlines | Η επανάληψη των διατλαντικών πτήσεων από / προς άλλους προορισμούς της Καραϊβικής, όπως το Saint-Martin, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αϊτή ή η Κούβα είναι υπό εξέταση για τις 3 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή υπόκειται στο άνοιγμα των συνόρων εκτός του χώρου Σένγκεν, που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουνίου το αργότερο. Τέλος, η Caribbean Airlines ξαναρχίζει σταδιακά τις δραστηριότητες μεταξύ των νησιών (Γουαδελούπη, Μαρτινίκα, Άγιος-Βαρθολομαίος, Άγιος-Μάρτιν), όπως η Air Antilles.

U.S. Airlines | Η Southwest και η American Airlines είναι μερικές από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν και πάλι διεθνείς πτήσεις. Η Southwest ανακοίνωσε την επανέναρξη των υπηρεσιών της στις 7 Ιουνίου στο Κανκούν του Μεξικού (από το Χιούστον, το Ντένβερ και τη Βαλτιμόρη / Ουάσιγκτον), το San Jose del Cabo / Los Cabos, Μεξικό (από το Χιούστον και το Ντένβερ), την Αβάνα, Κούβα (από την Τάμπα) Montego Bay, Τζαμάικα (από τη Βαλτιμόρη / Ουάσιγκτον και το Ορλάντο) και το Nassau, Μπαχάμες (από τη Βαλτιμόρη / Ουάσιγκτον). Η American Airlines επανεκκίνησε ήδη τη σύνδεσή της από το Ντάλας- Fort Worth προς τη Μαδρίτη στις 14 Μαΐου, καθιστώντας την την πρώτη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που επέστρεψε στην Ισπανία. 

Ο αερομεταφορέας πραγματοποιούσε πτήσεις προς το Μεξικό, το Λονδίνο και το Τόκιο ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι πτήσεις από το Ντάλας προς το Άμστερνταμ και τη Φρανκφούρτη έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου και οι πτήσεις προς Δουβλίνο, Τόκιο-Χανέντα, Σεούλ, Λίμα και Σάο Πάολο έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Ryanair: Όλες οι πτήσεις Ελλάδα-Ιταλία γι αυτό το καλοκαίρι

Laudamotion: 18 συνδέσεις με Ελλάδα από 1η Ιουλίου

Η πρώτη πτήση της Lufthansa προς Αθήνα

Condor: Πτήσεις προς 14 ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2020

H KLM ξεκινά πτήσεις προς την Ελλάδα στις 6 Ιουνίου

διαβάστε ακόμα

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια
Έντονη ζήτηση για ταξίδια στην Αμερική το 2024
HolidayCheck: Εκδήλωση στην Κρήτη για την τοποθέτηση των ξενοδοχείων στις γερμανόφωνες αγορές