Άδωνις Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση θα στηρίξει της Aegean

21-05-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σχέδιο στήριξης της Aegean επεξεργάζεται η κυβέρνηση, όπως είπε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δεν θα αφήσουμε εταιρείες, όπως η Aegean, χωρίς στήριξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει πρόθεση συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο δήλωσε: «Δεν είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ακόμη το σχέδιό μας. Όταν είναι έτοιμο, θα σας το ανακοινώσουμε».

Ο κ.Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η Aegean δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες υποστηρίζονται με κρατικές ενισχύσεις. «Γι’ αυτό και δεν θα την αφήσουμε χωρίς στήριξη και να βρεθεί σε θέση αδυναμίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν από λίγες ημέρες,  ο πρόεδρος της Αegean κ.Ευτύχης Βασιλάκης, σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, είχε τονίσει ότι τα μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παροχής κρατικών εγγυήσεων σε δάνεια και την παροχή οριζόντιων μέτρων στήριξης του προσωπικού, αποκλείοντας σενάρια περί κρατικοποίησης. Εάν η εταιρεία δεν λάβει κρατική στήριξη, τότε το μέγεθός της, σε στόλο και δίκτυο, θα συρρικνωθεί δραματικά, είχε αναφέρει ο κ.Βασιλάκης.

Στη συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός κ.Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε ότι υπό εξέταση και έγκριση βρίσκονται 40 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ. Οι επενδύσεις προέρχονται από τους κλάδους του τουρισμού, της ενέργειας και των υποδομών.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια