Πτήσεις: Για πρώτη φορά, περισσότερες κρατήσεις από ακυρώσεις

20-05-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σημάδια βελτίωσης της αναλογίας ζήτησης για πτήσεις προς τον αριθμό ακυρώσεων, καταγράφουν αυτές τις ημέρες, για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες, οι αεροπορικές εταιρίες Southwest, Delta και United Airlines, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη να προσθέτουν πτήσεις στο θερινό πρόγραμμα του 2020.

Η μικρή έστω αύξηση των νέων κρατήσεων και η μείωση των ακυρώσεων αποτελεί, αυτή τη στιγμή, ένα πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της επανεκκίνησης της βιομηχανίας.

Η Southwest Airlines αναφέρει ότι για το Μάιο, οι νέες κρατήσεις ξεπερνούν τις ακυρώσεις. Η εταιρία είχε πολύ περισσότερες ακυρώσεις από κρατήσεις κατά τη περίοδο Μάρτιος – Απρίλιος.

Για το υπόλοιπο του Μαΐου, η Southwest προβλέπει ότι το πτητικό πρόγραμμα θα παραμείνει μειωμένο κατά 60%-70% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2019, ότι θα πωληθούν 25-30% των θέσεων του μειωμένου αυτού προγράμματος και ότι τα έσοδα του μήνα θα είναι κατά 85-90% μικρότερα σε σχέση με του Μαΐου του 2019.

Οι προβλέψεις της για τον Ιούνιο είναι βελτιωμένες και περιμένει 45-55% μείωση της χωρητικότητας έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Προβλέπει επίσης την πώληση του 30-45% των θέσεων και έσοδα μειωμένα κατά 80-85%.

Στη Delta, οι νέες κρατήσεις επίσης ξεπερνούν τις ακυρώσεις ορισμένες ημέρες του Μαϊου μέχρι στιγμής. Η εταιρία ανακοίνωσε 100 επιπλέον καθημερινές πτήσεις στο πρόγραμμα του Ιουνίου του 2020 και για λόγους τήρησης των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης θα παραμείνουν κενές το 50% των θέσεων first-class και το 40% των οικονομικών.

Στη United έχουν μειωθεί οι ρυθμοί ακυρώσεων και υπάρχει η προσδοκία αύξησης της ζήτησης για δρομολόγια εσωτερικού αλλά και διεθνή κατά το υπόλοιπο του β’ τριμήνου του 2020. Ο αερομεταφορέας προβλέπει μείωση της χωρητικότητας τον Ιούλιο κατά 75% έναντι της προηγούμενης χρονιάς, κάτι που αποτελεί βελτίωση έναντι του 90% των μειώσεων το Μαϊο και τον Ιούνιο.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ