Κορωνοϊός: Τι ισχύει σήμερα για τις πτήσεις σε πάνω από 200 χώρες

29-04-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στην τελευταία ενημέρωση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών, ΙΑΤΑ, για τις συνθήκες των πτήσεων, των απαγορεύσεων και των εξαιρέσεων σε 200 και πλέον χώρες, αναφέρονται λεπτομερώς όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν οι επιβάτες εν τω μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Λόγω της συνεχούς εξέλιξης της πανδημίας, καθώς και των μεταβολών ή και αναπροσαρμογών στα μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα, η ΙΑΤΑ συνιστά στο επιβατικό κοινό να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις στις αερομεταφορές αλλά και να επικοινωνεί με τις συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες για την επαλήθευση των ισχυόντων κανόνων. Στο πλαίσιο αυτό, διευκρινίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών και δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις. 

Παράλληλα, αναρτώνται πληροφορίες για τις εξαιρέσεις και τις απαγορεύσεις σχετικά με τις  υπηκοότητες και τις χώρες προέλευσης των ταξιδιωτών. Το εργαλείο αυτό είναι ένας καλός πρώτος σύμβουλος, τόσο για τους επαγγελματίες που αναμένουν την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών ώστε να γνωρίζουν τι ισχύει κάθε μέρα και να κάνουν τον προγραμματισμό τους, αλλά και για το ευρύτερο φάσμα των επιβατών που βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας παγκοσμίως, όντας σε «καραντίνα» ή σε αυτό-περιορισμό σε κάθε χώρα, έχοντας αναβάλλει αναγκαστικά τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Τέλος, η εν λόγω χαρτογράφηση δίνει και μία πολύ καλή εικόνα των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως ισχύουν σε κάθε μία από τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΙΑΤΑ, προϊδεάζοντας ίσως και για το τι θα ισχύσει στο άμεσο μέλλον.

Δείτε εδώ πώς καταγράφει η ΙΑΤΑ το αεροπορικό τοπίο αυτή τη στιγμή στις 200 και πλέον χώρες του κόσμου.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google