Κορωνοϊός: Κραυγή αγωνίας του κλάδου των αερομεταφορών – Καλούν την ΕΕ για άμεση στήριξη

06-04-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Για κρίση ρευστότητας άνευ προηγουμένου κάνουν λόγο οι κορυφαίοι φορείς αεροπορικών εταιριών, αεροδρομίων και τουριστικών γραφείων στην Ευρώπη, ζητώντας από κοινού, από την ΕΕ και τα κράτη-μέλη να προσφέρουν γρήγορη και στοχευμένη στήριξη στον κλάδο.

Οργανισμοί όπως οι Airlines for Europe (A4E), Airports Council International (ACI EUROPE) και European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association (ECTAA) προειδοποιούν για καταστροφικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στις αερομεταφορές οι οποίες βρίσκονται μόνο στην αρχή.

Σε ανακοινωσή τους, οι φορείς δηλώνουν ότι η βιομηχανία έχει φτάσει στην απόλυτη στασιμότητα και πασχίζει να επιβιώσει και καλούν την ΕΕ να δράσει άμεσα.

Οι φορείς καλούν για πιο συντονισμένες και αποτελεσματικές ενέργειες για στήριξη του κλάδου και δηλώνουν ότι οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί θα πρέπει να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν τη μεσοπρόθεσμη οικονομική επάρκεια των εταιριών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Ζητούν από τα κράτη-μέλη να παρέχουν οικονομική στήριξη το συντομότερο δυνατό στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό οικοσύστημα προειδοποιώντας ότι υπάρχει σοβαρό θέμα ρευστότητας σε κάθε επίπεδο.

Στόχος θα πρέπει να είναι να διατηρηθεί η λειτουργικότητας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές.

Οι φορείς ζητούν επίσης την καθιέρωση μιας συμβουλευτικής διαδικασίας για την ανταλλαγή πληροφόρησης, για τα άμεσα ζητήματα στον κλάδο και τον προγραμματισμό του μέλλοντος.

Ολόκληρες αγορές, τονίζουν, έχουν βγει εκτός λειτουργίας και χρειάζονται άμεση στήριξη.

Ο κλάδος των αερομεταφορών είναι ένας στρατηγικά σημαντικός κλάδος και πρέπει να τοποθετηθεί ως κρίσιμος παρονομαστής της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας μόλις περάσει η κρίση, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Αυτό εξαρτάται από το αν οι κυβερνήσεις θα αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξής του.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα