Condor: Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της προσωρινής κρατικοποίησης

02-04-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στην προσωρινή κρατικοποίηση της αεροπορικής εταιρείας Condor προσανατολίζεται η γερμανική κυβέρνηση, εάν τελικά δεν προχωρήσει η συμφωνία εξαγοράς της από την πολωνική PGL, μητρική εταιρεία της LOT Polish Airlines.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται σε ξένα μέσα ενημέρωσης, μόλις την περασμένη εβδομάδα η Condor ζήτησε πρόσθετες κρατικές ενισχύσεις ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ για τη διατήρηση των δραστηριοτήτων της. Πιθανότατα μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποφασισθεί η χορήγηση του νέου δανείου-γέφυρα.

Όπως αναφέρεται, εάν η κυβέρνηση καταλήξει στην εθνικοποίηση της Condor, αυτό θα διαρκέσει μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα και μόλις ο κλάδος των ταξιδιών ανακάμψει από την κρίση του κοροναϊού θα αναζητηθεί εκ νέου αγοραστής.

Υπενθυμίζεται ότι η Condor ανήκε στο Thomas Cook Group , πριν από την κατάρρευση του τουρ οπερέιτορ τον Σεπτέμβριο του 2019, και τότε διασώθηκε με κρατικό δάνειο ύψους 380 εκατ. ευρώ.

Τον Ιανουάριο του 2020, η LOT συμφώνησε να αγοράσει την Condor για περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει έναν κοινό ευρωπαϊκό αεροπορικό όμιλο, που θα διακινεί πάνω από 20 εκατ. επιβάτες ετησίως.

Ωστόσο, οι απρόβλεπτες και πρωτοφανείς επιπτώσεις από την πανδημία COVID-19 στην παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία μπορεί να καταστήσει αδύνατη την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Η PGL έχει ζητήσει ορισμένες εγγυήσεις για να προχωρήσει η συμφωνία, κάτι που εκτιμάται ότι δεν θα δεχθεί η γερμανική κυβάρνηση.

 

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour