Ryanair: Μείωση έως 80% της χωρητικότητας τον Απρίλιο και το Μάιο

16-03-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Στο έδαφος θα παραμείνει το μεγαλύτερο μέρος του στόλου αεροσκαφών της Ryanair στην Ευρώπη τις επόμενες 7-10 ημέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που εισήγαγαν πολλές χώρες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στις χώρες όπου τα αεροσκάφη συνεχίζουν να πραγματοποιούν δρομολόγια, οι περιορισμοί στις κοινωνικές συναναστροφές μπορεί να κάνουν τις πτήσεις μη πρακτικές, αν όχι αδύνατες.

Για τον Απρίλιο και το Μάιο, η Ryanair εκτιμά ότι η χωρητικότητά της θα μειωθεί έως 80% και ο αερομεταφορέας δε  μπορεί να αποκλείσει την παραμονή στο έδαφος ολόκληρου του στόλου αεροσκαφών της.

Παράλληλα ο αερομεταφορέας λαμβάνει άμεσα μέτρα για να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και να βελτιώσει τη ροή ρευστού. Αυτό περιλαμβάνει την καθήλωση στο έδαφος επιπλέον αεροσκαφών, το πάγωμα προσλήψεων και τη μείωση δαπανών, όπως και την εφαρμογή επιλογών εθελοντικής αποχής από την εργασία, την προσωρινή αναστολή συμβολαίων με τους εργαζομένους και σημαντικές μειώσεις στις ώρες εργασίας και τις αμοιβές.

Η Ryanair μέχρι και τις 12 Μαρτίου είχε ισχυρή ρευστότητα που αντιστοιχεί σε πάνω από 4 δισ. ευρώ. Στόχος της πλέον είναι να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των προγραμματισμένων πτήσεών της, εάν αυτό επιτρέπεται από τις εθνικές κυβερνήσεις, τις επόμενες 7 ημέρες, για τον επαναπατρισμό ταξιδιωτών, όταν αυτό είναι δυνατό, ακόμη και σε περιπτώσεις περιορισμού των πτήσεων.

διαβάστε ακόμα

Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα