Lufthansa και KLM ανακοίνωσαν οικονομικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού

26-02-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa και ο ολλανδικός αερομεταφορέας KLM ανακοίνωσαν σήμερα μία σειρά μέτρων εξοικονόμησης κόστους για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των λόγω του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις τους, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών του προϋπολογισμού και του παγώματος των προσλήψεων.

Ειδικότερα, η Lufthansa σε δήλωσή της ανέφερε: «Για να εξουδετερωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό έγκαιρα, η Lufthansa θέτει σε εφαρμογή αρκετά μέτρα για τη μείωση του κόστους: μεταξύ άλλων, όλες οι νέες προσλήψεις που προγραμματίζονται για την αεροπορική εταιρεία θα επανεκτιμηθούν, θα ανασταλούν ή θα αναβληθούν ώστε να πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία . Η Lufthansa προσφέρει επίσης άμεσα στους εργαζόμενους άδεια άνευ αποδοχών . Προς το παρόν εξετάζεται η  επιλογή της μερικής απασχόλησης στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων των συλλογικών συμβάσεων.»

Από την πλευρά της, η KLM ανακοίνωσε προληπτικά μέτρα, αναφέροντας ότι οι επιπτώσεις στις δραστηριότητές της θα είναι πολύ σοβαρές. Σε επιστολή προς τους εργαζόμενους, ο οικονομικός διευθυντής της KLM, Erik Swelheim, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος στα έσοδα της KLM θα είναι "πολύ σημαντικός". 

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στην επιστολή περιλαμβάνουν τον περιορισμό της πρόσληψης σε μη επιχειρησιακά τμήματα και της πρόσληψης συμβούλων, καθώς και την καθυστέρηση των έργων πληροφορικής και ακίνητης περιουσίας. Τέλος, ο κ. Swelheim επεσήμανε ότι δεδομένων των συνθηκών, το 2020 θα χαρακτηριστεί από ιδιαίτερη επιχειρησιακή πίεση.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»