Aegean: Ταξίδι μαζί με τα μικρά ζώα συντροφιάς

20-02-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ένα άνετο και ασφαλές ταξίδι για τα μικρά ζώα συντροφιάς και τους ιδιοκτήτες τους προσφέρει η Aegean, μέσα από μία ευρεία γκάμα ταξιδιωτικών επιλογών.

Ειδικότερα, τα μικρά ζώα μπορούν να ταξιδέψουν με την Aegean στην καμπίνα, μαζί με τους ιδιοκτήτες τους, ανάλογα με το μέγεθος και τη ράτσα τους, να μεταφερθούν στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους ή να πετάξουν με την υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων. Με εξαίρεση συγκεκριμένες ράτσες, μόνο γάτες, σκύλοι, σκύλοι-συνοδοί και κουνάβια, όπως νυφίτσες, φέρετ, ερμίνες και ζιμπελίνες μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα του αεροσκάφους. Κάθε επιβάτης, μπορεί να ταξιδέψει μόνο με ένα κατοικίδιο στην καμπίνα, το οποίο πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ειδικό κουτί ή κλουβί μεταφοράς. Το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί του είναι 8 κιλά.

Ωστόσο, εάν ένας ταξιδιώτης επιθυμεί να ταξιδέψει με περισσότερα κατοικίδια, αυτά θα πρέπει να είναι της ίδιας ράτσας, να είναι εξοικειωμένα μεταξύ τους και να μεταφέρονται στο ίδιο ειδικό κουτί ή κλουβί, με συνολικό βάρος κατοικίδιων και μεταφορικού μέσου τα 8 κιλά. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο επιβάτης ταξιδεύει με βρέφος, δεν επιτρέπεται η μεταφορά του κατοικίδιου στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Για τα μεγαλύτερα ζώα συντροφιάς, τα οποία υπερβαίνουν το όριο των 8 κιλών με το κλουβί τους, η μεταφορά γίνεται μόνο στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους. Με εξαίρεση συγκεκριμένες ράτσες, η Aegean επιτρέπει τη μεταφορά όλων των ζώων που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες, μόνο σε αεροσκάφη τύπου Airbus 319, 320 και 321: Σκύλοι, γάτες, κουνάβια, αράχνες και λοιπά ασπόνδυλα εκτός μελισσών και καρκινοειδών, τροπικά ψάρια, αμφίβια, ερπετά, πτηνά, τρωκτικά και κουνέλια. Ωστόσο, όταν το διάστημα μεταξύ των πτήσεων ανταπόκρισης υπερβαίνει τις 3 ώρες, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στο χώρο αποθήκευσης του αεροσκάφους. Δεν γίνεται, επίσης, δεκτή η μεταφορά ζώων που προορίζονται για εργαστηριακούς και επιστημονικούς σκοπούς.

Όσον αφορά στην κράτηση θέσης, η διαδικασία για τα ζώα συντροφιάς, ακολουθείται μαζί με την κράτηση του εισιτηρίου του επιβάτη. Online κρατήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο για σκύλους, γάτες και κουνάβια, ενώ κρατήσεις για όλα τα υπόλοιπα αποδεκτά ζώα, πραγματοποιούνται μόνο μέσω του τηλεφωνικού κέντρου και μόνο κατόπιν διαθεσιμότητας καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των μικρών ζώων που επιτρέπεται να ταξιδεύουν ανά πτήση. Οι χρεώσεις μεταφοράς, ξεκινούν από 20 ευρώ και φθάνουν τα 170 ευρώ, αναλόγως την ταξιδιωτική επιλογή, τον προορισμό και την περίοδο πραγματοποίησης της πτήσης.

Τέλος, τα εκπαιδευμένα ζώα συνοδείας μεταφέρονται χωρίς χρέωση, πρέπει όμως να δηλωθούν πριν πραγματοποιηθεί η αντίστοιχη κράτηση, ενώ όλα τα ζώα συντροφιάς πρέπει να διαθέτουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα όπως είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων