Συστάσεις στα αεροδρόμια για τον κοροναϊό

27-01-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Συστάσεις στα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση του κοροναϊού (2019-nCoV) εξέδωσε το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI), τονίζοντας ότι οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές και οι υγειονομικές αρχές θα εισαγάγουν μέτρα που θα επηρεάσουν ευρύτερα τα αεροδρόμια και την αεροπορική βιομηχανία.

Η κορυφαία προτεραιότητα, όπως τονίζει, πρέπει να είναι η ταχεία συμφωνία μεταξύ του αερολιμένα και της αρμόδιας αρχής ευθύνης για τα μέτρα.

Το συμβουλευτικό δελτίο: Η μετάδοση των μεταδοτικών ασθενειών προορίζεται ως καθοδήγηση για τους αερολιμένες που μπορούν να τροποποιηθούν ανάλογα με την τοπική κατάσταση και χρησιμοποιούνται σε συζήτηση με τις τοπικές αρχές και τους εθνικούς ρυθμιστικούς φορείς κατά τον καθορισμό των κατάλληλων δράσεων.

Εν τω μεταξύ, αυξημένη επαγρύπνηση στον εντοπισμό εισαγόμενων κρουσμάτων από την Κίνα προς τις χώρες της ΕΕ για τον Κοροναϊό, προειδοποιώντας ότι τυχόν καθυστερημένη ανίχνευση περιστατικών αυξάνει τον κίνδυνο της δευτερογενούς μετάδοσης, συνιστά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Όπως αναφέρει, στις 26 Ιανουαρίου 2020 έχουν αναφερθεί συνολικά 2 026 εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις 2019-nCoV, 1.988 στην Κίνα και 38 εισαγόμενες περιπτώσεις από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. ενώ υπάρχουν 56 θάνατοι.

Ως προς τις περιπτώσεις που εισήχθησαν στην Ευρώπη, το ECDC σημειώνει ότι στις 24 Ιανουαρίου 2020 εντοπίστηκαν στη Γαλλία οι πρώτες εισαγόμενες περιπτώσεις (3) του 2019-nCoV.

Το ECDC θεωρεί ότι:

- η περαιτέρω παγκόσμια εξάπλωση είναι πιθανή

-υπάρχει μια μέτρια πιθανότητα περαιτέρω εισαγωγής των υποθέσεων στις χώρες της ΕΕ / ΕΟΧ

- ο αντίκτυπος της καθυστερημένης ανίχνευσης μιας εισαγόμενης υπόθεσης σε μια χώρα ΕΕ / ΕΟΧ χωρίς την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων θα ήταν υψηλή, συνεπώς σε ένα τέτοιο σενάριο ο κίνδυνος δευτερογενούς μετάδοσης στο περιβάλλον της κοινότητας εκτιμάται ότι είναι πολύ υψηλός.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»