Juneyao Airlines: Πτήσεις από Κίνα προς Αθήνα το καλοκαίρι

21-01-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μια ακόμη κινεζική αεροπορική εταιρεία ετοιμάζεται για πτήσεις προς Ελλάδα το 2020.

Πρόκειται για την εταιρεία Juneyao Airlines, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του Tornos News, προγραμματίζει πτήσεις από τις 23 Ιουνίου και μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, 3 φορές την εβδομάδα. Πιθανότατα οι πτήσεις θα είναι από Σαγκάη προς Αθήνα.

Πτήσεις προς Αθήνα, κατά τις πληροφορίες, θα ανακοινώσουν τις επομενες ημέρες τουλάχιστον δυο ακόμη αεροπορικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε τον γ.γ. Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας , είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει 500.000 Κινέζους τουρίστες μέχρι το 2021.

Σημειώνεται ότι οι Κινέζοι βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των επισκεπτών με τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη. Αυτό δείχνει ο Δείκτης του Planet Shopper, ο οποίος υπολογίζει την αγοραστική δύναμη και τις δυνητικές δαπάνες των ταξιδιωτών κάθε χώρας όταν εκείνοι επισκέπτονται την Ευρώπη.

Η  βαθμολογία κάθε χώρας σχηματίζεται βάσει του συνδυασμού πέντε παραμέτρων, ανά τρίμηνο μετακινήσεων (αφορολόγητες πωλήσεις, μέση αξία συναλλαγών, πληθωρισμός, αύξηση του ΑΕΠ, ισχύς του νομίσματος έναντι του ευρώ και της λίρας). H Κίνα βρίσκεται στην κορυφή της Λίστας, με αγοραστική δύναμη 484 μονάδων, ενώ στη δεύτερη θέση, βρίσκονται οι ΗΠΑ, με 185 μονάδες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αναδυόμενες οικονομίες, με χαμηλότερη αγοραστική δύναμη που όμως αυξάνεται ραγδαία, παρουσιάζουν σημαντικές ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, η Ινδία κατέχει τη 17η θέση, με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στις 87 μονάδες. Είναι, παράλληλα, η 12η χώρα με την υψηλότερη κατανάλωση αφορολόγητων ειδών (tax free) ενώ το προηγούμενο έτος βρισκόταν στην 19η θέση, γεγονός που σηματοδοτεί τη ραγδαία ανάπτυξη της αγοραστικής δύναμής της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με προβλέψεις ειδικών, το 2030 η ινδική μεσαία τάξη θα είναι πολυπληθέστερη από ολόκληρη την ευρωπαϊκή μεσαία τάξη, αντικατοπτρίζοντας τις μελλοντικές ευκαιρίες για τον ευρωπαϊκό τουρισμό. Επιπλέον, το ΑΕΠ της Ινδίας έχει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης από τις 25 αγορές της σχετικής Λίστας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κρίκετ, που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο οι πωλήσεις στους Ινδούς επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 18%, συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους.

Το Βιετνάμ, επίσης, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον τουρισμό, με μέση αξία συναλλαγών των επισκεπτών περίπου 888 ευρώ. Κατέχει τη δέκατη θέση στην κατηγορία αγοραστικής δύναμης, καθώς και τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ σε ποσοστό 6,8%. Σημαντικός, ακόμα, χαρακτηρίζεται ο ταξιδιωτικός πληθυσμός από Ταϊλάνδη και την Ινδονησία. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο