Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε Ιταλία και Γαλλία σήμερα

14-01-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων στην Ιταλία και Γαλλία θα πρέπει να αναμένουν οι ταξιδιώτες σήμερα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία στην οποία μετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Ήδη οι αερομεταφορείς ειδοποιούν για εμπόδια στις πτήσεις.

Η EasyJet εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανές αλλαγές στο σημερινό πρόγραμμα πτήσεων εξαιτίας απεργίας που πραγματοποιούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι δεν θα είναι στα πόστα τους από την 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.

Το πλήρωμα καμπίνας της εταιρίας στην Ιταλία αναμένεται να συμμετάσχει στη σημερινή στάση εργασίας των ελεγκτών στη χώρα.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας, Alitalia, έχει ήδη ακυρώσει τουλάχιστον 100 πτήσεις εσωτερικού αλλά και διεθνείς για σήμερα, η British Airways ακύρωσε πτήσεις από και προς τη Φλωρεντία και τη Ρώμη από το αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Η EasyJet αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι αναμένεται να σημειωθούν καθυστερήσεις και αλλαγές στο σημερινό πρόγραμμα, συμβουλεύοντας τους ταξιδιώτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους και ζητώντας συγνώμη για την κατάσταση.

Τα σωματεία στην Ιταλία προγραμματίζουν και νέες κινητοποιήσεις αυτό το μήνα.

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς τη Γαλλία, εν τω μεταξύ, αναμένεται να συναντήσουν επίσης εμπόδια εξαιτίας εθνικής απεργίας που ξεκίνησε χθες το βράδυ και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις 6.30 το πρωί της Παρασκευής.

Ορισμένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν σε αυτήν, και ως εκ τούτου, αναμένεται να επηρεαστούν όχι μόνο οι πτήσεις από και προς τη Γαλλία αλλά και όσες περνούν από τον εναέριο χώρο της.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ