Σε "κενά αέρος" η βρετανική αεροπορική εταιρία Flybe

13-01-20 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Συζητήσεις για την επιβίωσή της διεξάγει ο αερομεταφορέας Flybe, με έδρα στο Exeter, ένα χρόνο σχεδόν μετά τη διάσωσή της από κοινοπραξία με επικεφαλής την Virgin Atlantic.

Παρότι η ίδια η εταιρία δεν έχει σχολιάσει τα σχετικά δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Sky News μεταδίδει οτι ο περιφερειακός αερομεταφορέας του Ην. Βασιλείου, ο οποίος διεξάγει πάνω από τις μισές πτήσεων εσωτερικού πλην του Λονδίνου, προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να καλύψει τις απώλειές του. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως, η λογιστική εταιρία EY έχει τοποθετηθεί σε επιφυλακή ώστε να αναλάβει τη διαχείριση του Flybe Group, ο οποίος απασχολεί 2.400 εργαζομένους.

Η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να εμπλέκεται στις προσπάθειες διάσωσης του αερομεταφορέα. Σήμερα το πρωί οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν κανονικα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

Πηγή που πρόσκειται στη Flybe αναφέρει οτι το υπουργείο Μεταφορών και Στρατηγικής Επιχειρηματικότητας, Ενέργειας και Βιομηχανίας, διερευνούν την πιθανότητα παροχής χρηματοδότησης ή διευκολύνσεων απο τη βρετανική κυβέρνηση προς την εταιρίας.

Εάν ο αερομεταφορέας δεν μπει σε συμφωνία διάσωσης, θα πρόκειται για τον δεύτερο μεγάλης κλίμακας που καταρρέει στη Βρετανίας μέσα σε 4 μήνες, μετά την πτώχευση του ομίλου Thomas Cook τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Air Berlin, ο δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας και η Monarch Airlines της Βρετανίας κατέρρευσαν το 2017. Η Wow Air της Ισλανδίας έκλεισε μετά από μια αποτυχημένη συγχώνευση με την Icelandair και την Aigle Azur της Γαλλίας, οι οποίες, επίσης, απέτυχαν να επιβιώσουν ως ξεχωριστές εταιρείες.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα