H Ιberia αγόρασε την Air Europa- Ενισχύεται ο ισπανικός τουρισμός

14-11-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ισπανική αεροπορική εταιρία Iberia, μέλος του ομίλου IAG, ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε, έναντι 1 δισ. ευρώ, την Air Europa, η οποία έως τώρα ανήκει στην Globalia.

Η διαδικασία της αγοραπωλησίας αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020.  Συγκεκριμένα, ο όμιλος ΙAG περιλαμβάνει τις αεροπορικές εταιρίες Iberia, British Airways, Vueling, Air Lingus και Level. Παράλληλα, η Air Europa θα διατηρήσει το σήμα της και θα αποτελεί αυτόνομο κέντρο εσόδων της Iberia, ενώ τη δεδομένη στιγμή εκτελεί τακτικές εθνικές και διεθνείς πτήσεις προς 69 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών και διεθνών δρομολογίων προς τη Λατινική Αμερική, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Καραϊβική και τη Βόρεια Αφρική. 

Η IAG κατατάσσεται στην τέταρτη θέση στην Ευρώπη σχετικά με τον αριθμό αεροσκαφών που διαθέτει, μετά τις Lufthansa, Ryanair και Air France-ΚLM και στοχεύει, μέσω αυτής της αγοράς, στη μετατροπή του αεροδρομίου Μαδρίτη-Barajas, το οποίο είναι το κέντρο της Iberia, σε «μεγάλο ευρωπαϊκό κόμβο» που θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ, της Φρανκφούρτης, του Λονδίνου Heathrow και των Παρισίων Charles De Gaulle. Τα εν λόγω αεροδρόμια που λειτουργούν και ως κέντρα σύνδεσης, καθώς επιτρέπουν τη μεταφορά μεγάλου αριθμού επιβατών σε πληθώρα προορισμών, έχουν ιδιαίτερο οικονομικό αντίκτυπο για τις πόλεις στις οποίες είναι εγκατεστημένα. Συνεπώς, η Iberia θα προωθήσει με κάθε τρόπο το αεροδρόμιο της Μαδρίτης, αυξάνοντας την κυκλοφορία των επιβατών. Επιπλέον, η IAG πλέον θα ελέγχει τις τέσσερις από τις έξι πρώτες αεροπορικές εταιρίες σε αριθμό επιβατών σε εσωτερικές πτήσεις στην Ισπανία (Vueling, Air Europa, Iberia και Iberia Express), ξεπερνώντας την αεροπορική Ryanair, η οποία έως τώρα διατηρεί την πρωτοκαθεδρία.

Ο όμιλος σκοπεύει, ταυτόχρονα, να κατακτήσει ηγετική θέση στα δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, επιτυγχάνοντας, με την αγορά της Air Europa, την ενσωμάτωση 24 διατλαντικών διαδρομών καθώς και τη μελλοντική δημιουργία και απόκτηση περισσότερων προορισμών και αεροσκαφών αντίστοιχα. Επιπλέον, έως το 2024, η Air Europa και η IAG θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν έως και 12 εκατ. περισσότερους επιβάτες, να προσθέσουν 10 νέους προορισμούς μακρινής απόστασης και να θέσουν σε λειτουργία 37 νέα αεροσκάφη, από τα οποία τα 16 θα εκτελούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Ως εκ τούτου, τα πλεονεκτήματα για τους επιβάτες θα αυξηθούν, καθώς μεταξύ άλλων, οι πτήσεις θα γίνουν πιο βιώσιμες και θα προσφέρεται μια ποικιλία προορισμών σε άλλες ηπείρους. 

Βάσει των παραπάνω, η εξαγορά της Air Europa από την Iberia διευρύνει τους ορίζοντες της εταιρίας, προσθέτει μία ανταγωνιστική και κερδοφόρα αεροπορική εταιρία στον όμιλο IAG και επιτρέπει την περαιτέρω προώθηση και αναβάθμιση του διεθνούς αεροδρομίου της Μαδρίτης, το οποίο θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.  

 

 

 

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ