Ryanair σε πιλότους: "Πάρτε αναγκαστική άδεια για να μην βρεθείτε στη θέση των συναδέλφων σας στο Thomas Cook"

30-09-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Αναγκαστική άδεια ή μετάβαση στο εξωτερικό, είναι οι δύο επιλογές που δίνει η Ryanair στους πιλότους της στην Ισπανία, διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν στη θέση των 9.000 συναδέλφων τους που έμειναν στον «αέρα» μετά την πτώχευση του Thomas Cook.

Στην εσωτερική αλληλογραφία-προειδοποίηση, την οποία υπογράφει ο διευθυντής επιχειρήσεων της Ryanair, Neal McMahon και  δημοσίευσε η Ισπανική Ένωση Πιλότων (SEPLA) στο Twitter, οι πιλότοι ενημερώνονται ότι υπάρχει «σημαντικό πλεόνασμα πιλότων».

Η εν λόγω επιστολή λέγεται ότι έφθασε σε πιλότους βάσεων ολόκληρης της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του Manchester και του Stansted, μόλις 24 ώρες μετά την κατάρρευση του Thomas Cook.

Από την πλευρά της, σε μεγάλα μέσα του εξωτερικού η Ryanair ισχυρίζεται ότι το πλεόνασμα των περίπου 500 πιλότων οφείλεται στις καθυστερήσεις παράδοσης του Boeing 737 Max, το οποίο και παραμένει στο έδαφος, μετά τη συντριβή που υπέστησαν οι Ethiopian Airlines και Lion Air.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία, είχε παραγγείλει 135 αεροσκάφη Boeing 737 Max, προγραμματίζοντας τη λειτουργία αρκετών από αυτά για το τρέχον έτος.

Τώρα, η Ryanair ελπίζει να αποφύγει τις απώλειες θέσεων εργασίας, πιέζοντας τους πιλότους να μετακομίσουν ή να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών. Οι διαθέσιμες θέσεις «πλήρους απασχόλησης» , βρίσκονται σε Φέζ και Μαρακές στο Μαρόκο, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, στο Σάουθεντ του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Μασσαλία της Γαλλίας και στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Ειδικότερα, η επιστολή με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Με την κατάρρευση του Thomas Cook  η οποία είχε ως αποτέλεσμα και την απώλεια 9.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενδεχομένως 13.000 θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη, ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν επαρκείς αιτήσεις για άδειες άνευ αποδοχών ή και για μερική απασχόληση, επομένως δεν θα χρειαστεί να έχουμε απολύσεις στη Βαρκελώνη αυτόν τον χειμώνα. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι το πιλοτικό πλεόνασμα στη Βαρκελώνη μπορεί να αντιμετωπιστεί. Ενθαρρύνουμε τους κυβερνήτες και συγκυβερνήτες της Βαρκελώνης να υποβάλουν αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών (χειμερινή ή μέχρι 12 μήνες) ή μεταφορά τους σε μια από τις βάσεις, οι οποίες έχουν περιορισμένες κενές θέσεις. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες αλλά  περιορισμένες κενές θέσεις όπου οι πιλότοι μπορούν να καλύψουν άμεσα, σε άλλες εταιρείες του ομίλου όπως είναι οι Buzz και Laudamotion».

Η δομή του ομίλου της Ryanair

Η Ryanair UK, η Ryanair Sun (που πρόσφατα μετονομάστηκε σε «Buzz»), η Malta Air και η Lauda, είναι οι αεροπορικές εταιρείες της Ryanair Holdings. Σημειώνεται ότι στις αρχές του 2019, η Ryanair άλλαξε τη δομή της ώστε να λειτουργήσει ως όμιλος όπως η IAG βάσει της οποίας θα είχε τέσσερις θυγατρικές εταιρείες.

Οι ανωτέρω θυγατρικές εταιρείες, εξακολουθούν να διατηρούν τους σημερινούς διευθύνοντες συμβούλους (εκτός της Ryanair), οι οποίοι αναφέρουν απευθείας στον Michael O'Leary, καθώς και τις συνήθεις λειτουργίες τους.

Ryanair UK και Brexit

Η Ryanair UK είναι η τελευταία από τις θυγατρικές που απέκτησε το πιστοποιητικό αερομεταφορέα του Ηνωμένου Βασιλείου στις 3 Ιανουαρίου 2019, γεγονός που επέτρεψε στην αεροπορική εταιρεία να ξεκινήσει τη λειτουργία της για την Ryanair στις 12 Μαρτίου 2019.

 

διαβάστε ακόμα

Γιατί η ΕΕ αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο;
Alltours | Ταξίδια γνωριμίας με Ολυμπιακή Ριβιέρα, Χαλκιδική και Κρήτη Γερμανών πρακτόρων
Ελληνικός τουρισμός 2023 | 5 Περιφέρειες είχαν το 90,5% των εισπράξεων και το 84% των επισκέψεων
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βραβεύει εξέχοντα αρχιτεκτονικά έργα σε όλη την Ευρώπη
ΕΟΤ: Προβολή της Ελλάδας στη Μεγάλη Βρετανία για τουρισμό περιπέτειας
Γερμανικός τουρισμός: +63% οι δαπάνες για διακοπές το καλοκαίρι του 2024 – Τρίτη επιλογή η Ελλάδα
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνουν οι προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για τη σεζόν - η εικόνα ανά αγορά και αεροδρόμιο
Ισπανικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αναμένεται το 2024
Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά
Χαλκιδική: Fam trip 20 τουριστικών πρακτόρων από 12 χώρες