Δάνειο 380 εκατ. ευρώ στην Condor- αισιοδοξία για το μέλλον

25-09-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Δάνειο- ανάσα για την αεροπορική εταιρεία Condor ενέκριναν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η περιφερειακή κυβέρνηση της Έσσης, ύψους 380 εκατ. ευρώ διάρκειας έξι μηνών, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Για την εκταμίευση του δανείου, ωστόσο, απαιτείται έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Condor ζήτησε αυτό το δάνειο για να αποφύγει προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας, που προέκυψαν από την πτώχευση του Thomas Cook Group plc.

O CEO της Condor, Ralf Teckentrup, δήλωσε ότι αυτό το δάνειο προσφέρει περισσότερη ασφάλεια για το μέλλον της εταιρείας, διασφαλίζοντας τις συναλλαγές με επιχειρηματικούς συνεργάτες της.

Η Condor, όπως τονίζει, είναι μια υγιής και κερδοφόρα εταιρεία, που θα καταγράψει και φέτος θετικά αποτελέσματα, Αυτό το δάνειο θα στηρίξει την εταιρεία, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από τον Thomas Cook, κατά τη χειμερινή περίοδο, που οι κρατήσεις είναι χαμηλές.

Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο περί αφερεγγυότητας, μπορούν να χορηγηθούν τέτοια δάνεια σε εταιρείες με θετική προοπτική επιτυχούς αναδιάρθρωσης. Επιπλέον, θα διοριστεί μια προσωρινή επιτροπή πιστωτών στην οποία θα εκπροσωπούνται οι κύριες ομάδες πιστωτών, όπως οι προμηθευτές, οι εργαζόμενοι και οι συνεργαζόμενοι αερομεταφορείς.

 Η γερμανική τουριστική βιομηχανία υποστήριξε αυτήν την κίνηση, καθώς η επιβίωση του Condor είναι προς το συμφέρον των οργανωτών ταξιδιών, όπως του DER Touristik, του FTI, του Alltours και του Schauinsland, οι οποίες διαθέτουν σημαντικό αριθμό πελατών στις πτήσεις της Condor.

Ο Ingo Burmester, Διευθύνων Σύμβουλος της DER Touristik στη Κεντρική Ευρώπη, δήλωσε: "Η γείωση του Condor θα αποτελούσε καταστροφή για τον τουριστικό κλάδο και για τους πελάτες." Εξήγησε ότι η Condor είναι ένας σημαντικός ανταγωνιστής της TUIfly και της Eurowings στις πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς και ζωτικής σημασίας εταίρος στους προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Διαβάστε επίσης

Thomas Cook: Αγωνία για την τύχη των εταιρειών στη Γερμανία- Κανονικά η Condor- προσπάθεια διάσωσης του Neckermann

Αναζητείται επενδυτής για την Condor

FedHATTA: Πτώχευση Thomas Cook - Τι ισχύει για τους ταξιδιώτες

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων