Αναγκαστική προσγείωση σε πτήση της Condor επειδή χύθηκε καφές στο πιλοτήριο!

13-09-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πτήση της Condor, εταιρία που ανήκει στην Thomas Cook, άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση επειδή ο πιλότος έχυσε καφέ στο σύστημα πλοήγησης στο πιλοτήριο του αεροσκάφους. 

Το Airbus A330 μετέφερε 337 επιβάτες και πλήρωμα και είχε προορισμό το Κανκούν με αναχώρηση από τη Φρανκφούρτη. Η αναγκαστική προσγείωση έγινε στο Shannon της δυτικής Ιρλανδίας.

Το τμήμα διερεύνησης ατυχημάτων του Ην. Βασιλείου δήλωσε ότι το ατύχημα με τον καφέ προκάλεσε δυσλειτουργία στο σύστημα ήχου και καπνοί άρχισαν να αναδύονται από το πιλοτήριο, αναγκάζοντας τους πιλότους να χρησιμοποιήσουν μάσκες οξυγόνου.

Δεν υπήρξε τραυματίας παρότι 5 άτομα μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Limerick για νοσηλεία. Σε αυτά φέρονται να περιλαμβάνονται 4 αεροσυνοδοί και ένας επιβάτης ο οποίος αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα από τον καπνό.

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να μείνουν το βράδυ στην Ιρλανδία, με κόστος για τον αερομεταφορέα που έφτασε τις 80.000 λίρες.

Από την έρευνα για το περιστατικό προέκυψε ότι ο 49χρονος πιλότος είχε τοποθετήσει τον καφέ του στο τραπέζι, όπου τα αντικείμενα κινδυνεύουν να πέσουν κάτω, παρά τις συστάσεις της Airbus να χρησιμοποιούνται ειδικές υποδοχές.

Το τμήμα διερεύνησης ατυχημάτων αναφέρει ότι τα ποτήρια μικρού μεγέθους που χρησιμοποιεί η Condor αποθαρρύνουν τη χρήση των ειδικών υποδοχών καθώς δύσκολα συγκρατούνται εκεί.

Οι ερευνητές κατέληξαν επίσης ότι η τοποθέτηση προστατευτικού στο ποτήρι θα μείωνε την ποσότητα καφέ που χύθηκε.

Η Condor δήλωσε για το περιστατικό ότι προσφέρονται καπάκια σε όλες τις πτήσεις, υπενθυμίζοντας στους πιλότους να προσέχουν με τα υγρά και προσφέροντας ποτήρια κατάλληλου μεγέθους για τις ειδικές υποδοχές δοχείων.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων