British Airways: Καθηλωμένες πτήσεις τη Δευτέρα και Τρίτη λόγω της απεργίας των πιλότων

09-09-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου η 48ωρη απεργία των πιλότων της British Airways, που καθηλώνει στο έδαφος σχεδόν το σύνολο των αεροσκαφών της. Η εταιρεία συμβουλεύει τους πελάτες της να μην καλούν στα κέντρα επικοινωνίας πελατών, χωρίς να ελέγξουν πρώτα τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα της. Και αυτό γιατί τα κέντρα επικοινωνίας δέχονται μεγάλο όγκο τηλεφωνημάτων και οι ενδιαφερόμενο θα ταλαιπωρηθούν στην επικοινωνία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία στις 9, 10 και 27 Σεπτεμβρίου έχει εξαγγελθεί από την Ένωσης Πιλότων της British Airline (BALPA), καθώς οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις στον μισθό τους δεν ευοδώθηκαν. Η British Airways δήλωσε ότι η ενέργεια αυτή είναι "εντελώς απαράδεκτη" και προειδοποίησε ότι πολλοί επιβάτες της δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν αυτές τις ημερομηνίες.

Σύμφωνα με την British Airways, η τελευταία της προσφορά για αυξήσεις 11,5% για τρία χρόνια είναι πολύ δίκαιη και πολύ υψηλότερη από τον τρέχοντα ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η προσφορά αυτή έγινε δεκτή από τα συνδικάτα Unite και GMB, που εκπροσωπούν την πλειονότητα του υπολοίπου προσωπικού της αεροπορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των μηχανικών, του πληρώματος θαλάμου επιβατών και του προσωπικού εδάφους. Το συνδικάτο των πιλότων, ωστόσο, δεν συμφώνησε, με το 93% των μελών του να ψηφίζει υπέρ της απεργίας.

Οι πιλότοι διατείνονται ότι τα προηγούμενα χρόνια δέχθηκαν μεγάλες περικοπές αμοιβών για να βοηθήσουν την εταιρεία σε δύσκολες στιγμές. Τώρα, λένε, που η BA έχει δισεκατομμύρια λίρες κέρδη, οι πιλότοι της έχουν την δίκαιη αξίωση να ανταμοιφθούν.

Η BA δήλωσε ότι εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη για εποικοδομητικές συνομιλίες με τη BALPA, χωρίς προϋποθέσεις σε αυτές τις συνομιλίες.

Η 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο είναι η πρώτη στην ιστορία της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους πιλότους, μία μέρα απεργίας κοστίζει στην αεροπορική εταιρεία περίπου £ 40 εκατομμύρια λίρες.

Η British Airways πρότεινε στους πελάτες της είτε να ζητήσουν επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου, ή να κλείσουν θέση σε πτήσεις που θα γίνουν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ