Κλειστό το αεροδρόμιο του Αράξου λόγω ζημιών από την πυρκαγιά

30-08-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από δύο μέρες στα αεροδρόμιο του Άραξου. 

Οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι σε τέτοιο βαθμό που θέτουν το αεροδρόμιο του Αράξου εκτός λειτουργίας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ακόμα το πότε θα λειτουργήσει κανονικά. 

Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχε το patrasevents.gr με τον αερολιμενάρχη Γιώργο Γκουβίτσα το αεροδρόμιο του Αράξου θα είναι κλειστό τουλάχιστον έως την Κυριακή και δεν αποκλείεται η "βαλίτσα" αυτή να τραβήξει και την ερχόμενη εβδομάδα. 

"Όπως καταλαβαίνετε το αεροδρόμιο δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει χωρίς να είναι απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες που έρχονται στην χώρα μας μέσω αυτού" τόνισε ο ίδιος. 

Οι πτήσεις του αεροδρομίου του Αράξου εξυπηρετούνται αναγκαστικά από την Αθήνα και από την Καλαμάτα. Το κλείσιμο του αεροδρομίου του Αράξου για αυτές τις μέρες, στο κλείσιμο σχεδόν της καλοκαιρινής σεζόν, με τους τουρίστες να συνεχίζουν να καταφτάνουν στην χώρα μας, θα έχει ασφαλώς σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στα ξενοδοχεία και στον τουριστικό κλάδο της περιοχής. 

Δεν μπορεί όμως να γίνει διαφορετικά, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Γκουβίτσας. Οι ζημιές εξαιτίας της πυρκαγιάς είναι μεγάλες και εκτεταμένες, ενώ όσο περνούν οι μέρες φαίνεται και το μέγεθος της καταστροφής.

Πηγή: patrasevents.gr

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι