Απεργίες τον Αύγουστο προαναγγέλουν οι πιλότοι της British Airways

23-07-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Μεγάλη ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό αναμένεται να δημιουργήσει η απόφαση των πιλότων της British Airways να προκηρύξουν απεργίες μέσα στον Αύγουστο, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για εργασιακά ζητήματα.

Το 93% της Ένωσης Πιλότων της British Airline (Balpa) ψήφισε υπέρ της απεργίας, απορρίπτοντας έτσι την πρόταση του αερομεταφορέα για αύξηση μισθών κατά 11,5% μέσα σε μια τριετία.

Η Balpa διαμαρτύρεται οτι τα μέλη της αξίζουν καλύτερη προσφορά, καθώς ο αερομεταφορέας έχει υγιή έσοδα.

Εάν η εταιρία επιθυμεί την ακύρωση των κινητοποιήσεων θα πρέπει να βάλει στο τραπέζι μια βελτιωμένη προσφορά, δήλωσε ο γενικός γραμματέας, Brian Strutton, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια η εταιρία ευθύνεται που οι κινητοποιήσεις συμπίπτουν με την υψηλή σεζόν καθώς είχε αρνηθεί να βρει λύση από το Νοέμβριο όταν είχαν ξεκινήσει οι πρώτες διαπραγματεύσεις.

Η αεροπορική εταιρία αναμένεται να απευθυνθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να ζητήσει τη λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει η απεργία που προγραμματίζει η Balpa. Ωστόσο οι πιλότοι επισημαίνουν ότι τέτοιες προσπάθειες σημαίνουν ότι οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται περαιτέρω.

Η κινητοποίηση αυτή εάν πραγματοποιηθεί, θα γίνει τη χειρότερη χρονική στιγμή ταλαιπωρόντας εκατ. ανθρώπους που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς, επομένως η αεροπορική εταιρία πρέπει να προγραμματίσει εκ των προτέρων και να διασφαλίσει οτι έχει το προσωπικό και τη χωρητικότητα να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, δήλωσε ο ειδικός δικαιωμάτων του καταναλωτή του βρετανικούς οργανισμού Which?, Adam French.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour