Μπαλέτο στον αέρα σε πτήση της Air France

16-07-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

 

 

Μια έκπληξη είχε ετοιμάσει η Air France σε συνεργασία με την Όπερα του Παρισιού στις 6 Ιουλίου 2019 για τους επιβάτες της πτήσης AF117 από την Σαγκάη στο Παρίσι: Κατά τη διάρκεια της πτήσης, δέκα χορευτές από την Όπερα του Παρισιού πρόσφεραν μια παράσταση μπαλέτου σε όλες τις καμπίνες, την οποία απόλαυσαν όλοι οι επιβάτες.  

Ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση, ο Yvon Demol από την Όπερα του Παρισιού, δημιούργησε μια πρωτότυπη χορογραφία, ειδικά προσαρμοσμένη στον χώρο που είναι διαθέσιμος στους διαδρόμους του αεροσκάφους. Οι χορευτές πρόσφεραν μια μοναδική παράσταση μπαλέτου υπό τους ήχους των διάσημων Τεσσάρων Εποχών του  Antonio Vivaldi's και της Λίμνης των Κύκνων του Tchaikovsky.

Από τις 21 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου, η Air France ήταν ο επίσημος συνεργάτης και αερομεταφορέας των μπαλέτων της Όπερας του Παρισιού στην περιοδεία τους στην Ασία. Η εταιρεία μετέφερε 162 μέλη της Όπερας (χορευτές, χορογράφους και τεχνικές ομάδες) από το Παρίσι στη Σιγκαπούρη και τη Σαγκάη, τις δύο πόλεις που περιλάμβανε η ασιατική περιοδεία τους.  

Η εμφάνιση-έκπληξη των χορευτών στην πτήση της Air France από την Σαγκάη στο Παρίσι σηματοδότησε το τέλος της περιοδείας των μπαλέτων της Όπερας του Παρισιού στην Ασία.  

Η Air France και η Όπερα του Παρισιού μοιράζονται πολλές κοινές αξίες και συμβάλλουν στην μετάδοση τους σε όλο τον κόσμο, προωθώντας τον γαλλικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε όλες τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, η Air France προσφέρει περισσότερες από 1.400 ώρες video on demand, που περιλαμβάνουν την επιλογή "Τέχνες και Πολιτισμός" προσφέροντας ταινίες από την νέα online πλατφόρμα της Όπερας του Παρισιού “3e Scène”, που εστιάζει στον χορό και προσφέρει μια περιήγηση στην Όπερα behind-the-scenes.  

H Air France, η παγκόσμια αεροπορική εταιρεία γαλλικής έμπνευσης, με τα υψηλά standards, την εξυπηρέτηση και φροντίδα, μετατρέπει την πτήση σε μια πραγματική ευχαρίστηση στην καθημερινή της λειτουργία στην Γαλλία, Ευρώπη και παγκοσμίως.   

Ο όμιλος Air France-KLM αποτελεί ηγέτη στον τομέα των αερομεταφορών σε ότι αφορά στην επιβατική, διεθνή κίνηση με αναχώρηση από την Ευρώπη, προσφέροντας στους πελάτες του πρόσβαση σε ένα δίκτυο που καλύπτει 312 προορισμούς και 116 χώρες σε όλο τον κόσμο μέσω των πτήσεων που πραγματοποιούνται από την Air France, την KLM Royal Dutch Airlines και την Transavia. Με έναν στόλο 550 εν ενεργεία αεροσκαφών και έχοντας μετακινήσει 101,4 εκατομμύρια επιβάτες το 2018, ο όμιλος πραγματοποιεί καθημερινά 2.300 πτήσεις κυρίως από τους κόμβους του στο Παρίσι- Charles de Gaulle και Άμστερνταμ-Schiphol. 

Το πρόγραμμα προνομίων Flying Blue της Air France-KLM είναι ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη με περισσότερα από 15 εκατομμύρια μέλη.

Η Air France-KLM είναι μέλος της συμμαχίας SkyTeam, στην οποία συμμετέχουν 19 αεροπορικές εταιρείες, προσφέροντας στους πελάτες πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο με περισσότερες από 14.500 καθημερινές πτήσεις σε περισσότερους από 1.150 προορισμούς σε 175 χώρες.

Η Όπερα του Παρισιού είναι ένα δημόσιο γαλλικό πολιτιστικό ίδρυμα που παράγει και παρουσιάζει παραστάσεις όπερας και μπαλέτου. Αποτελείται από δύο θέατρα, το Palais Garnier και την Opéra Bastille όπως επίσης και από την Σχολή Χορού που βρίσκεται στο Nanterre. Το 2015 ξεκίνησε την online ψηφιακή πλατφόρμα “3e Scène”. Απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους και πραγματοποιεί περίπου 400 παραστάσεις κάθε χρόνο. Στόχος της Όπερας του Παρισιού είναι να προωθήσει τις δραστηριότητές της, ενθαρρύνοντας την προσέλκυση της νέας γενιάς ερμηνευτών και άλλων επαγγελματιών που απασχολούνται στον χώρο.     

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο