Αντάξιο της αίγλης της Μυκόνου το νέο αεροδρόμιο- έτοιμο το 2021 (video)

26-06-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Το 2021 θα είναι έτοιμο το νέο αεροδρόμιο της Μυκόνου, το οποίο θα συνδυάζει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με τον παραδοσιακό χαρακτήρα των Κυκλάδων. Η επένδυση θα φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του νέου αεροδρομίου Μυκόνου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Alexander Zinell, τόνισε:

"Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου Μυκόνου ο οποίος συνδυάζει το όραμα όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της τοπικής κοινωνίας, καθώς η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και του ανοιχτού διαλόγου μαζί τους. Το νέο αεροδρόμιο Μυκόνου το 2021 θα αποτελεί συνώνυμο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει μια σειρά αναβαθμίσεων σε λειτουργικό κυρίως επίπεδο ενώ τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται απρόσκοπτα. Με την ολοκλήρωσή τους σε δυο χρόνια και συνολικές επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ, το αεροδρόμιο της Μυκόνου θα αναδειχθεί σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια- μια πύλη τουρισμού εφάμιλλη του πανέμορφου αυτού τόπου".

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Μυκόνου, εκτός από την ανακαίνιση του αεροσταθμού, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Τα αρχιτεκτονικά σχέδια των γραφείων που ανέλαβαν το έργο, K-STUDIO και ΒΕΤΑPLAN, επιδιωκουν να δώσουν έναν ενιαίο χαρακτήρα στις όψεις του κτιρίου, ο οποίος θα έχει αναφορά στις ιδιαίτερες μορφολογικές αρχές της μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής αλλά ταυτόχρονα θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός μοντέρνου αεροδρομίου. 

Το νέο αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί το 2026 δύο εκατομμύρια επιβάτες. Σήμερα διακινούνται περίπου 1,3 εκατ. επιβάτες. 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο