Έκθεση φωτογραφίας-αφιέρωμα στα Λευκά Όρη στο Ελ. Βενιζέλος

28-04-14 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Η ομορφιά και το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και τοπίο των κρητικών Λευκών Ορέων, όπως αποτυπώνονται από 32 έργα 26 Ελλήνων φωτογράφων, προβάλλεται στην έκθεση «Ζωή Αγκαλιά με την Πέτρα» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η έκθεση γίνεται με αφορμή τα 50 χρόνια από την ανάδειξη του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς ως περιοχής περιβαλλοντικά προστατευόμενης και διοργανώνεται από το αεροδρόμιο σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς.

Ταξιδιώτες και επισκέπτες που θα βρεθούν στον Ελ. Βενιζέλος θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν «φωτογραφικά» στα Λευκά Όρη, μέσα από το υλικό των φωτογράφων που βίωσαν τη δύναμη του ορεινού όγκου και αποτύπωσαν με την εμπειρία και το φακό τους την αντίθεση της τραχύτητας και της αρμονίας του βουνού, σε διαφορετικές εκφάνσεις, στιγμές και χρώματα.

Μέσα από τη φωτογραφική περιήγηση, ο επισκέπτης της έκθεσης θα γνωρίσει τη φυσική ιδιαιτερότητα των Λευκών Ορέων που συνδυάζουν αρμονικά το ορεινό και θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και το δασικό και ερημικό στοιχείο. Παράλληλα, στη νέα έκθεση του αεροδρομίου θα προβάλλεται ψηφιακό οπτικό υλικό με περισσότερες από 400 φωτογραφίες του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς.

Η έκθεση «Ζωή Αγκαλιά με την Πέτρα» ξεκινά τη Δευτέρα, 5 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2014, στο χώρο «Περιβάλλον & Πολιτισμός», στο επίπεδο αναχωρήσεων.

διαβάστε ακόμα

Αφιέρωμα του National Geographic Traveller για την Αθήνα
Στα 2.030 ευρώ ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στο Βέλγιο
4η Ηπειρωτική γιορτή μανιταριού
Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024