H Emirates γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

08-03-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Με την αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Emirates κυκλοφόρησε ένα βίντεο που γιορτάζει τη διαφορετικότητα του γυναικείου προσωπικού της, τονίζοντας τους ποικίλους ρόλους που κατέχουν οι γυναίκες στην εταιρεία.

Από το πιλοτήριο, την καμπίνα του αεροσκάφους, τη ράμπα και το υπόστεγο αεροπλάνων, τα σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο και τα κεντρικά γραφεία της αεροπορικής στο Ντουμπάι, οι εργαζόμενες της Emirates συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχή λειτουργία όλων των πτήσεων της αεροπορικής σε καθημερινή βάση. 

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου της Emirates, Abdulaziz Al Ali, δήλωσε σχετικά: «Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις υπαλλήλους για την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό και τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία της Emirates. Είμαστε πολύ περήφανοι για τις ταλαντούχες και παθιασμένες συναδέλφους μας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα περιβάλλον που ενισχύει τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τη σταδιοδρομία τους στον κλάδο των αερομεταφορών».

Εξ’ αρχής, o Όμιλος της Emirates έχει αναγνωρίσει τη σημασία του να απασχολεί ένα ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό, με τα δύο φύλα να εκπροσωπούνται ισάξια σε όλη την εταιρεία. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες απασχολούνται σε 1,100 γενικές θέσεις εργασίας, καλύπτοντας μία γκάμα σημαντικών επιχειρησιακών, εμπορικών και επιχειρηματικών λειτουργιών εντός του Ομίλου.

Εκτός από ρόλους όπως είναι το πλήρωμα θαλάμου και οι πιλότοι σαν τη Μάρθα Χατζηηλιάδου, γυναίκες βρίσκονται επίσης σε μια σειρά τεχνικών θέσεων που καλύπτουν τη συντήρηση των αεροσκαφών και την παρουσία τους στη μηχανική καθώς και στις λειτουργίες ράμπας, πτήσης, πληρώματος και φορτίου. Οι αρμοδιότητες αυτές προϋποθέτουν εξειδικευμένα προσόντα, όπως μηχανικούς αεροσκαφών, υπεύθυνοι φορτίου και ράμπας καθώς και συντονιστές και επόπτες πτήσεων.

Οι γυναίκες απαρτίζουν περισσότερο από το 40% του ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου της Emirates και εκπροσωπούν γύρω στις 160 εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων 1,100 γυναικών από τα ΗΑΕ. Οι εργαζόμενες επίσης αντιπροσωπεύονται σε όλα τα επίπεδα του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων μέσων και ανώτερων διοικητικών θέσεων. Περισσότερο από το ένα πέμπτο των γυναικών που δουλεύουν για την Emirates απασχολούνται στην αεροπορική για τουλάχιστον 10 χρόνια. 

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 23 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περίπου 2.4 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα 4.000 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρεία του κόσμου, με ένα δίκτυο 158 προορισμών σε 86 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, το οποίο εξυπηρετείται από έναν εντυπωσιακό στόλο 274 αεροσκαφών που σήμερα αποτελείται αποκλειστικά από Boeing 777s και Airbus A380s.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour