Πρόστιμα στις Ryanair και Wizz Air για αδιαφανείς χρεώσεις χειραποσκευών

26-02-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Πρόστιμα για αδιαφανείς πολιτικές χρέωσης χειραποσκευών στις πτήσεις αντιμετωπίζουν στην Ιταλία οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους Ryanair και Wizz Air.

Συγκεκριμένα, η ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού, AGCM, επέβαλε πρόστιμο ύψους 3 εκατ. ευρώ στη Ryanair και 1 εκατ. λιρών στη Wizz Air, έπειτα από έρευνα που διενήργησε στις χρεώσεις των πελατών για αποσκευές που επιτρέπονται στη καμπίνα του αεροσκάφους.

Τα πρόστιμα αφορούν τις ανανεωμένες πολιτικές χρεώσεων αποσκευών που εισήγαγαν οι 2 αερομεταφορείς το Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τις οποίες οι επιβάτες επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στην πτήση μια μικρή προσωπική τσάντα, όπως οι χειρός, στο πλαίσιο του αρχικού κόστους εισιτηρίου.

Για μεγαλύτερες τσάντες στη καμπίνα, οι επιβάτες απαιτείται να αγοράσουν προϊόν «προτεραιότητας» από τους αερομεταφορείς.

Η χειραποσκευές αποτελούν απαραίτητο στοιχείο στις αερομεταφορές και η μεταφορά τους πρέπει να επιτρέπεται χωρίς επιπλέον κόστος, αναφέρει η Αρχή.

Με την απαίτηση επιπλέον χρέωσης, από 5 έως 25 ευρώ για τις μεγάλες χειραποσκευές, οι 2 εταιρίες κατάφερναν να αυξάνουν την τιμή εισιτηρίου με αδιαφανή τρόπο, τονίζει.

Η Ryanair δήλωσε ότι θα προβάλει την απόφαση αναφέροντας ότι η πολιτική αποσκευών είναι διαφανής και προς όφελος των καταναλωτών ενώ η Wizz Air τονίζει ότι η αντίστοιχη πολιτική της είναι συμβατή με τη νομοθεσία και αναμένεται να ζητήσει δικαστικό έλεγχο για την απόφαση της Αρχής.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»