Νέο κανόνι αερομεταφορέα στη Βρετανία λόγω Brexit

17-02-19 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Aίτηση πτώχευσης κατέθεσε χθες, Σάββατο, ο βρετανικός αερομεταφορέας FlyBMI. Ως εκ τούτου, ακυρώνονται αυτόματα όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Ο αερομεταφορέας κατηγόρησε το επερχόμενο Brexit ως το βασικό αίτιο της οικονομικής του κατάρρευσης, αναφέρει ο Guardian.  

Η εταιρεία, με 376 υπαλλήλους, περισσότερες από 600 πτήσεις την εβδομάδα και στόλο 17 αεροσκαφών, είναι ο δεύτερος βρετανικός αερομεταφορέας που καταρρέει σε διάστημα πέντε μηνών, μετά την Cello Aviation.

Άγνωστο παραμένει τι θα απογίνουν οι υπάλληλοι που απασχολούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Γερμανία, στην Σουηδία και στο Βέλγιο.

Οι πελάτες της εταιρίας που επρόκειτο να ταξιδέψουν με πτήσεις της θα έχουν επιλογές ανάλογα με το είδος κράτησης, σύμφωνα με την ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ και τουριστικών γραφείων, ΑΒΤΑ.

Η ΑΒΤΑ συμβουλεύει όσους επρόκειτο να ταξιδέψουν με τον αερομεταφορέα να μην κατευθυνθούν στα αεροδρόμια αλλά να προβούν στις εξής ενέργειες...

-Αν έγινε κράτηση μέσω ταξιδιωτικής εταιρίας θα πρέπει να επικοινωνήσουν με αυτήν για να εξετάσουν τις επιλογές τους.

-Αν οι πτήσεις αποτελούν μέρος ενός πακέτου ο οργανωτής του πακέτου θα χρειαστεί να εντοπίσει εναλλακτικές ή να προσφέρει πλήρη επιστροφή χρημάτων του κόστους του πακέτου διακοπών, επομένως η ΑΒΤΑ συμβουλεύει άμεση επικοινωνία με την ταξιδιωτική εταιρία.

-Αν η κράτηση έγινε απευθείας στον αερομεταφορέα, οι πελάτες δεν θα έχουν προστασία ΑΤΟL. Αν η πληρωμή των εισιτηρίων έχει γίνει με πιστιωτική ή χρεωστική κάρτα, οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρία καρτών. Επιπλέον θα χρειαστεί να συνομιλήσουν με τον πάροχο ταξιδιωτικής ασφάλισης για να ελέγξουν αν η πολιτική του καλύπτει την περίπτωση.

-Αν η κράτηση έγινε σε ταξιδιωτικό γραφείο, θα πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με αυτό.

Η FlyBMI, ως θυγατρική της British Midland International, εκτελούσε τοπικά δρομολόγια για λογαριασμό της μητρικής της εταιρίας. Μετά την ανεξαρτητοποίησή της από την BMI, ο αερομεταφορέας προέβη στο κλείσιμο πολλών δρομολογίων και βάσεών του, εισάγοντας παράλληλα πολλά νέα δρομολόγια, τη διετία 2012 και 2013.

Η εταιρία εκτελούσε προγραμματισμένες πτήσεις προς 23 προορισμούς στην Ευρώπη, όπως η Σκανδιναβία και το Ην. Βασίλειο. 

Μέχρι χθες, η Flybmi είχε συμφωνίες κοινού κωδικού στις πτήσεις με άλλους αερομεταφορείς, όπως η Lufthansa (στα δρομολόγια από Μπρίστολ προς Φρανκφούρτη και σε όλα τα δρομολόγια από και προς το Μόναχο) αλλά και η Brussels Airlines στα δρομολόγια από τα αεροδρόμια East Midlands και Νιουκάστλ προς Βρυξέλλες.

Η εταιρία λειτουργούσε επίσης πτήσεις τσάρτερ τους θερινούς μήνες σε προορισμούς όπως η Μπαστιά στην Κορσική για λογαριασμό του σπεσιαλίστα τουρ οπερέιτορ Corsican Places από το Μπρίστολ και η Βερόνα από το Μπρίστολ για λογαριασμό του σπεσιαλίστα Inghams.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ